De 5 populairste cryptomunten waarmee je vastgoed in de Metaverse kunt kopen

Vastgoed is één van de populairste en succesvolste beleggingen in de laatste jaren. Echter zijn er ook investeerders die nog een stapje verdergaan en investeren in virtueel vastgoed. Het klinkt wat vreemd, maar de ‘Metaverse’ is ongekend populair. Het kan zijn dat jij geen idee hebt wat Metaverse is, maar dat is vrij gemakkelijk uit te leggen. Het is namelijk een virtuele omgeving, waar de liefhebber spelletje op kan spelen. De Metaverse is ook geschikt voor het uitvoeren van transacties, zoals de handel in virtueel vastgoed. Het vastgoed zal worden aangeboden als NFT’s, oftewel de inmiddels bekende non-fungible tokens.

NFT vastgoed

De NFT’s braken in 2021 door en werden al snel een wereldsucces. In de eerste drie maanden van 2021 werd er ruim drie miljard omgezet in de NFT-wereld. Het gaat dan niet alleen om kunstobjecten, zoals afbeeldingen en video’s. Het is tegenwoordig ook mogelijk om NFT vastgoed te kopen. Je koopt dan als het ware een stuk grond of een woning in een virtuele wereld. Er is zelfs een NFT-game beschikbaar waar jij een begraafplaats kan aanschaffen, waar gestorven spelers verplicht naartoe moeten om opnieuw te kunnen beginnen aan het spel.

Het is een populaire investering, aangezien de waarde van het vastgoed de laatste jaren enorm is toegenomen. Vanzelfsprekend zal ook de populariteit van de desbetreffende game een grote rol spelen in de waardebepaling. Er zijn veel kenners die beweren dat het één van de beste investeringen van het moment is. De verwachting is dat de waarde over enkele jaren met 10.000% zal gaan stijgen.

Populairste Metaverse games in 2022

5. Gala
4. The Sandbox
3. Decentraland
2. Axie Infinity
1. Ether

Het bedrijf Metaverse Group werd al jaren geleden opgericht en wist zich op de kaart te zetten met ‘Decentraland’. Het concept bestaat al sinds 2015 en is dan ook bijzonder succesvol. Echter werd de Metaverse pas geaccepteerd toen Facebook besloot zijn naam te wijzigen in Meta. Het zorgde ervoor dat het concept wereldwijd onder de aandacht kwam van de investeerders. De Metaverse Group is verantwoordelijk voor de populairste Metaverse games van het moment. Je moet denken aan spellen zoals The Sandbox, Decentraland en Axie Infinity. Er werden zelfs cryptovaluta uitgebracht, speciaal voor de spellen. De Mana van Decentraland kon dan ook goed meeliften op het succes van het spel en steeg binnen één jaar met meer dan 4000%.

De handel is de Metaverse games blijkt eveneens aantrekkelijk voor de beleggers. In slechts enkele Metaverse werd in 2021 al voor enkele honderden miljoenen euro’s aan virtueel vastgoed verkocht. Opvallend genoeg werd het meeste vastgoed verkocht in The Sandbox. Het vastgoed kan worden aangekocht met de cryptomunt die bij het project hoort, zoals dus ook The Sandbox.

Crypto wallet

Je zal vanzelfsprekend wel over een crypto wallet moeten beschikken. De cryptomunten moeten namelijk veilig worden opgeslagen. Je kan vervolgens de munten eenvoudig aanschaffen bij één van de bekende exchanges of brokers. Echter is het wel verstandig om goed na te denken over de investering. De koers van de desbetreffende cryptomunt kan zowel stijgen als dalen. Het is dus ook mogelijk dat jij een deel van de investering verliest door een koersdaling.