Sorare

Sorare is een blockchainplatform om digitale kaarten van voetballers te verzamelen, te verhandelen en te gebruiken in fantasy footballgames. Het werd gelanceerd in 2018 en is daarmee een van de oudere spellen waarbij non fungible tokens aangekocht en doorverkocht kunnen worden. Dit spel werkt op de blockchain van de Ethereum cryptocoin en heeft zijn eigen token, de SOR.

Sorare is een van de grootste NFT games, heeft een waarde van meer dan 4 miljard dollar en werkt al samen met meer dan 140 voetbalteams uit de hele wereld. Meer dan voldoende redenen om dus te kijken of je mee wilt doen – met de potjes fantasy football of met het investeren in unieke en zeer waardevolle kaarten.

Bij het registreren op Sorare krijg je enkele gratis kaarten en kan je beginnen met het bouwen van een team.

Ga direct naar Sorare

sorare logo

Handel en speel met officiële spelers NFT’s van 250 voetbalclubs

Fantasy football game

Wat is Sorare? – Uitleg

Uitleg over Sorare: Dit is een blockchainspel waarbij de digitale kaarten van voetbalspelers de basiseenheid zijn. Die koop of verdien je, waarna ze jouw eigendom worden. Het smart contract daarvoor wordt vastgelegd op de Ethereum blockchain.

Wat kun je met je spelerskaarten? Je kunt ze om te beginnen gebruiken om spelletjes fantasy football te spelen (een grote hit in Engeland), waarover we later meer vertellen. Omdat elke kaart een non fungible tokens is en jouw exclusief bezit is, kun je de kaarten ook gebruiken om mee te speculeren en om crypto mee te verdienen.

De titel van het spel is geen Spaans werkwoord voor ‘knallen’ of iets dergelijks, maar moet gelezen worden als ‘So Rare’ – geen slechte keuze, omdat écht zeldzame plaatjes een factor duizend zeldzamer zijn dan de meest voorkomende spelers, en miljoenen dollars kunnen opleveren.

sorare

Hoe werkt Sorare?

In dit spel kruip je in de huid van Dick Advocaat en manage je een team voetbalspelers (soccer, niet American Football). Het spelverloop van Sorare lijkt daarmee op dat van FIFA Ultimate Team, een andere bekende fantasy footballgame. Waar je bij dat spel een digitaal budget hebt om je team zo sterk mogelijk te maken, moet je bij Sorare zelf kaarten van goede spelers kopen en combineren.

Elke speler in jouw competitie wordt weergegeven als een digitale verzamelkaart met een aantal statistieken, dat gebaseerd is op de prestaties van de speler in de echte voetbalwereld. De topspelers zijn moeilijker te krijgen, omdat ze meer tokens kosten en een hogere mate van zeldzaamheid hebben. Je kunt de echte kampioenen kopen met crypto – maar je kunt ook, als je vertrouwen hebt in je eigen voetbalkennis, in-game tokens verdienen en daarmee steeds betere transfers naar je team betalen.

Geld verdienen met Sorare

De belangrijkste manier om geld te verdienen aan Sorare is door voetbalplaatjes te verkopen. Dat kan je doen op de marktplaats in het spel zelf of op externe marktplaatsen voor NFT items. De beste manier om zo winst te maken, is door kaarten van aankomende talenten te zoeken en die weer te verkopen als ze het een tijdje lekker doen in de echte competities.

Voetbal is een spel van competities en doorstromen terwijl andere teams afvallen. Datzelfde systeem is van kracht bij Sorare, waarin gebruikers die goed presteren na een aantal wedstrijden doorstromen naar de finales van het toernooi. En daar liggen serieuze prijzen te wachten, die kunnen oplopen tot duizenden euro’s aan crypto – elke week opnieuw. Ook kan een winnende manager speciale privileges, zeldzame kaarten en andere beloningen verdienen. De hoogte van deze prijzen maakt Sorare een stuk interessanter dan veel ander P2E-games.

Geld verdienen met Sorare
Tokens Sorare

Tokens

Sorare maakt gebruik van een eigen eigen cryptomunt: de SOR Token, een ERC-20 token. Omdat het spel op de Ethereum blockchain werkt, kun je deze token gebruiken in wallets die compatibel zijn met Ethereum. De munt is geschikt voor staking en kan dus gebruikt worden om op te slaan en een passief inkomen te genereren. En natuurlijk heb je SOR nodig om nieuwe NFT’s te kopen voor je verzameling.

Kenmerken

Alle voetbaliconen in kaartformaat – Sorare heeft spelerskaarten van meer dan 140 voetbalteams in zijn systeem en doet hard zijn best om deals te sluiten met andere clubs. Daardoor vind je bij dit platform al je helden terug. Sinds februari doet ook onze eigen Eredivisie mee, maar je kunt evengoed je favoriete spelers van de Rode Duivels of Die Mannschaft binnenhalen. Superleuk in de winter als je toch even met voetbal bezig wilt zijn.

Zeldzaam, zeldzamer, zeldzaamst – Elke kaart in het Sorare-systeem heeft een bepaald niveau van rarity. De invallers en minder geliefde spelers komen vaker voor dan de absolute sterspelers, en die laatste categorie is dan ook meer tokens waard in de handel. De beoordeling van elke speler wordt gebaseerd op de all around score van die persoon. Elke Manager begint zijn weg naar de top met 1000 Limited cards, 100 Rare cards, 10 Super Rare cards en 1 Unique card.

Optimaal verzamelgenot – Sorare is niet alleen leuk voor fans van fantasy football en voor investeerders. Ook de echte doorgewinterde verzamelaar geniet van dit spel. Zij kunnen proberen om de hele selectie van hun favoriete teams te sparen, of om die ene unieke kaart van een toptalent in hun bezit te krijgen. Of gewoon even rustig genieten van alle info op de kaarten, waar de interessante details over elke speler (zoals nationaliteit, leeftijd, positie, rugnummer en meer) op geprint staan.

Kenmerken Sorare
Account aanmaken Sorare

Account aanmaken

Klinkt dit als een leuke verzamelgame? Wil je geld verdienen met NFT kaarten verkopen bij Sorare of ben je gewoon een trouwe voetbalfan die zijn favoriete spelers vaker wil tegenkomen, ook al is het online? Een account aanmaken bij Sorare en kaarten beginnen te kopen is niet moeilijk.

Eerst ga je naar de website van het platform (https://sorare.com/) en klik je op Sign Up. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord, en vul je e-mailadres in. Je hoeft niet zelf een Ethereum-cryptowallet aan te maken, dat doet Sorare automatisch voor je. Nu kun je je nieuwe account bevestigen via je e-mail en op de website inloggen. Daar zie je in je account dat je tien gratis kaarten hebt gekregen, waarmee je direct kunt meestrijden in de laagste niveaus van het spel. Het is nu aan jou of je je op eigen kracht omhoog werkt door de rangen met behulp van je voetbalkennis of dat je liever wat crypto uitgeeft om een paar waardevolle NFT kaarten te kopen voor een vliegende start.

Beveiliging

Alle transacties van Sorare worden vastgelegd op de Ethereum blockchain – deze cryptomunt staat bekend om zijn hoge veiligheid. Het platform maakt gebruik van 2FA-authenticatie, waardoor spelers hun inlog via twee verschillende methodes moeten bevestigen. Als een user het wachtwoord van zijn cryptowallet verandert, wordt die wallet tijdelijk geblokkeerd uit veiligheidsoverwegingen. Sorare heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op gebied van klantvriendelijkheid en ondersteuning bij het beveiligen van zijn platform.

Beveiliging Sorare
Ontwikkelingen Sorare

Ontwikkelingen

De totale waarde van Sorare werd in 2021 geschat op $4,3 miljard, waardoor dit een van de meest waardevolle blockchainplatforms is. Het wordt ondersteund door grote bedrijven als Ubisoft, Opta en E-Ventures, en heeft de support van verschillende teams en voetballegenden weten te bedingen. La Liga, de Bundesliga, Real Madrid, Paris Saint-Germain en kampioenen Antoine Griezmann, André Schürrle en Gerard Piqué zijn een paar voorbeelden. Zulke helden die achter je bedrijf staan, doen het natuurlijk goed, en Sorare is in de paar jaar van zijn bestaan dan ook flink gegroeid.

Nederlandse voetballers op Sorare

Wie bij Sorare op zoek gaat naar Nederlandse spelers, valt daar met de neus in de boter. Spelers als Memphis Depay, Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en zelfs Nederlands Elftal-keeper Andries Noppert zijn op het NFT-platform te vinden. Dat geldt ook voor Cody Gakpo, Justin Bijlow, Steven Bergwijn en Xavi Simons. Dit is slechts een handje vol (Nederlandse) voetballers die te vinden zijn op Sorare. Goed om te weten is dat een groot evenement zoals een EK of een WK altijd zorgt voor een nieuwe lichting aan spelerskaarten. Misschien staat jouw favoriete voetballer wel ineens in het rijtje.

Voor alle Sorare-kaarten geldt: hoe schaarser, hoe waardevoller. Zo zal de kaart van Andries Noppert lang niet zoveel kosten als een kaart van Frenkie de Jong, maar wie weet wat de toekomst brengt.

Nederlandse voetballers op Sorare

Conclusie

Sorare is het grootste online platform voor NFT fantasy football, en het wordt alsmaar beter. In 2020 kwam Sorare in het nieuws omdat het donaties ter waarde van 7,5 miljoen euro wist te verzamelen, en in 2021 werd er in totaal 60 miljoen dollar in het spel geïnvesteerd. Ook de prijzen van de beste voetbalkaarten bereiken steeds nieuwe hoogtepunten. Het platform heeft meer dan 600.000 geregistreerde gebruikers en biedt nu ruimte aan spelerskaarten van meer dan 140 (!) voetbalclubs. Daardoor is Sorare heel interessant voor voetbalfans, voor verzamelaars én voor investeerders. Start nu en krijg jouw eerste kaarten gratis.

Dit is een blockchainspel waarbij de digitale kaarten van voetbalspelers de basiseenheid zijn. Die koop of verdien je, waarna ze jouw eigendom worden. Het smart contract daarvoor wordt vastgelegd op de Ethereum blockchain.

In dit spel kruip je in de huid van bijvoorbeeld Dick Advocaat en manage je een team voetbalspelers (soccer, niet American Football). Het spelverloop van Sorare lijkt daarmee op dat van FIFA Ultimate Team, een andere bekende fantasy footballgame. Waar je bij dat spel een digitaal budget hebt om je team zo sterk mogelijk te maken, moet je bij Sorare zelf kaarten van goede spelers kopen en combineren.

De belangrijkste manier om geld te verdienen aan Sorare is door voetbalplaatjes te verkopen. Dat kan je doen op de marktplaats in het spel zelf of op externe marktplaatsen voor NFT-items. De beste manier om zo winst te maken, is door kaarten van aankomende talenten te zoeken en die weer te verkopen als ze het een tijdje lekker doen in de echte competities. 

Wil je geld verdienen met NFT-kaarten verkopen bij Sorare of ben je gewoon een trouwe voetbalfan die zijn favoriete spelers vaker wil tegenkomen, ook al is het online? Maak een account aan en begin met kaarten kopen.  
Eerst ga je naar de website van het platform (https://sorare.com/) en klik je op Sign Up. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord, en vul je e-mailadres in. Je hoeft niet zelf een Ethereum-cryptowallet aan te maken, dat doet Sorare automatisch voor je. Nu kun je je nieuwe account bevestigen via je e-mail en op de website inloggen. Daar zie je in je account dat je tien gratis kaarten hebt gekregen, waarmee je direct kunt meestrijden in de laagste niveaus van het spel.