Geld verdienen met NFT’s

Non-fungible tokens zijn misschien wel de grootste trend van dit moment. De NFT-markt is ontploft en heeft wereldwijde bekendheid gekweekt. De non-fungible tokens geven de liefhebbers de kans om digitale goederen te kopen, te beheren en te verkopen. Het kan gaan om foto’s, kunstwerken, video’s, ruilkaarten en ga zo maar even door.

Er zijn wereldberoemde artiesten en zelfs musea die in 2021 hun eerste stappen in de NFT-wereld hebben gezet. Geen gek idee, want de bedragen die in omloop zijn kunnen absurd hoog uitvallen. Het komt regelmatig voor dat er miljoenen euro’s worden neergelegd voor zeldzame NFT’s. Het is dan ook mogelijk om geld te verdienen met het creëren van non-fungible tokens. In dit artikel vertellen wij meer over dit unieke fenomeen.

Beste NFT platformen

Sorare

Handel en speel met officiële spelers NFT’s van 250 voetbalclubs

Fantasy football game

Binance

NFT Marketplace

s Werelds grootste cryptoplatform door handelsvolume

OKX

Maak, koop en handel in bijzondere NFT’s bij OKX

Ontvang welkomstcadeau t.w.v. $10

NFT Marketplace

De NFT’s moeten natuurlijk online worden aangeboden. Er zijn dan ook diverse NFT marketplaces die al jarenlang actief zijn en een enorme groei hebben doorgemaakt. De bekendste NFT marketplace is zonder enige twijfel OpenSea. Het bedrijf bestaat sinds 2017 en is momenteel marktleider op het gebied van non-fungible tokens. Maar er ontstaan ook steeds meer nieuwe NFT Marketplaces als FTX, OKX en DMarket.

Er werd onlangs via het OpenSea platform voor 100 miljoen dollar aan NFT’s verkocht binnen 48 uur. Er worden dan ook dagelijks nieuwe projecten gelanceerd. Het kan gaan om een collectie met NFT’s van dieren, maar ook kunstobjecten die ook echt in het museum hangen. Het prettige van OpenSea is dat de gebruikers gratis een account kunnen aanmaken en alleen een klein percentage van een verkoop moeten afdragen aan het platform. OpenSea gebruikt de winst om het platform te verbeteren en meer potentiële klanten te bereiken.

nft marketplaces uitleg
nft marketplaces

Maak een account aan bij een NFT marketplace

De eerste stap is logisch, want je zal toch echt een account moeten aanmaken bij één van de NFT marketplaces, zoals OKX. Er zijn meer NFT-bedrijven, dus het aanbod en de prijzen kunnen verschillen. Sommige aanbieders vragen een klein bedrag voor registratie, terwijl andere dus uitsluitend transactiekosten in rekening brengen. Simpelweg door een account aan te maken heb jij al je eerste stap in de NFT-wereld gezet en kan het geld verdienen gaan beginnen.

Koop, maak of win een NFT

Je kan vervolgens op een tweetal manieren geld gaan verdienen aan de non-fungible tokens. De eerste mogelijkheid is het kopen van een NFT. Je kan een NFT aanschaffen op een marketplace of een NFT van een nieuw project kopen bij de lancering. Het kopen van een nieuwe NFT noemen wij ook wel ‘minten’. Je kan de NFT proberen door te verkopen met winst. Als jij een NFT koopt dan krijg je voor de volledige 100% de rechten over de NFT, dus je kan ermee doen wat jij zelf wilt.

Een andere optie is het zelf maken van een NFT. Als jij een beetje creatief bent ingesteld dan moet dat geen probleem zijn. Je kan een afbeelding maken, een kunstwerk of wellicht een unieke video. Er zijn zelfs applicaties beschikbaar in de App Store en de Google Play Store die het gemakkelijker maken om een eigen NFT te maken. Het is mogelijk om de NFT vervolgens te koop aan te bieden op één van de marktplaatsen. Echter is het ook slim om wat promotie te maken voor jouw project, aangezien bekendheid ook voor meer verkopen zorgt. Als je graag op de hoogte wilt blijven van alle nieuwtjes rondom de NFT-wereld, dan moet je beslist even de Discord app downloaden. De community’s rondom de projecten zijn actief in de chat-applicatie.

Het leukste aan de Discord app is dat de makers van NFT-projecten ook regelmatig wedstrijden organiseren. Je kan een snel en eenvoudig deelnemen en je maakt direct kans op een gratis NFT. De non-fungible token kan je dan ook gemakkelijk weer verkopen op Opensea of één van de andere NFT-marketplaces

nft art kopen blockchain
nft cryptocurrency

Investeren in cryptomunten

Er is nog een methode om te profiteren van de gekte rondom de NFT’s. Er zijn namelijk ook diverse cryptomunten die zich richten op de NFT-markt. Des te sneller de NFT-markt groeit, des te hoger de koers van de cryptomunt zal zijn. De Ethereum is vanzelfsprekend verbonden aan de non-fungible tokens, aangezien het de cryptomunt is waarmee liefhebbers NFT’s kunnen kopen op OpenSea. Echter richten ook Chiliz, Cardano en de Polkadot zich steeds meer op de non-fungible tokens. Probeer jezelf meer in de NFT’s te verdiepen, zodat je een weloverwogen investering kan doen in één van de populaire cryptocurrency.

Er zijn een groot aantal bekende crypto-exchanges waar een investeerder cryptomunten kan aanschaffen. De bekendste exchange is het Nederlandse Bitvavo. De crypto-exchange biedt veel gemak, je kan bijvoorbeeld storten met iDeal en cryptomunten verkopen op ieder gewenst moment.

Koop een deel van een NFT

Hoe waardevoller een NFT is, des te meer deze kan opbrengen. Zeldzaamheid speelt daarin een essentiële rol. Er werd in de zomer van 2021 dan ook wel een zeer uniek digitaal object verkocht. De beroemde hond van de Dogecoin stond namelijk op een digitale foto en werd verkocht als NFT. Het baasje van de hond besloot de NFT te koop aan te bieden. Dat bleek een succes, want de afbeelding werd verkocht voor vier miljoen euro. De kopen besloot vervolgens om er ook geld aan te verdienen, simpelweg door de foto in delen te verkopen.

De afbeelding is nu in 17 miljard stukjes te koop op Fractional.art, maar ook enkele andere NFT-marktplaatsen. Hierdoor kunnen alle liefhebbers een stukje kopen van een NFT die normaliter onbetaalbaar is. En ook dat ene kleine stukje kan in de toekomst een stuk waardevoller worden. Het is dus een methode om geld te verdienen, maar doe wel eerst even goede research.

nft kopen via veiling

Voordelen van NFT kunst

De kunstwereld is door de komst van de NFT’s totaal op zijn kop gezet. Een kunstenaar kan dan ook gemakkelijker een groot publiek bereiken en online promotie maken voor hun kunstwerken. Simpelweg door in de juiste sociale media groepen te komen kan je al in contact komen duizenden geïnteresseerde investeerders. Ook jij kan dus behoorlijk succesvol worden door NFT’s te maken. Daarnaast zijn de kosten lager en is de netto winst hoger. NFT kunst lijkt dan ook de toekomst van de kunstwereld en dat zegt veel. Diverse bekende musea hebben al kunstwerken als NFT aangeboden en die gaan voor miljoenen euro’s over de toonbank.

NFT’s verkopen kan de gebruiker het beste doen via een NFT Marketplace. Je kan gratis een account aanmaken, maar je moet wel een fee betalen over verkochte digitale goederen. Het percentage van de fee is zeer laag, namelijk slechts 2,5%.

Een Marketplace account aanmaken is helemaal gratis en kost dus geen cent. Echter zal je op een later moment wellicht wel kosten moeten betalen, bijvoorbeeld een fee over een verkocht product. Er kunnen ook gaskosten in rekening worden gebracht bij betalingen met Ethereum.

Er worden op de chat-applicatie Discord diverse NFT’s als prijs weggeven. Simpelweg door de app te downloaden en een NFT-project te volgen kan jij al meedoen aan diverse spannende winacties.

Ja, iedereen kan eigenlijk wel een NFT maken. Het is helemaal niet moeilijk en het kan van alles zijn. Het kan gaan om een tekening, een foto en/of een video. Laat je creativiteit het werk doen en verdien geld met het maken van NFT’s.