Pudgy Penguins

De NFT-markt is moeilijk te voorspellen en er verschijnen dagelijks nieuwe projecten op de NFT-marktplaats. Een bijzonder nieuw project is ‘Pudgy Penguins’. Een tijdje terug werd het project gelanceerd en binnen 60 minuten was de volledige collectie al verkocht. Amper twee maanden later werden de Pudgy Penguins al voor enkele honderdduizenden dollars verkocht door de investeerders. Een geweldige investering, ondanks het simpele design van de NFT’s. De grote vraag is nu of het om een hype gaat. In dit artikel vertellen wij meer over de Pudgy Penguins!

Beste NFT platformen

Sorare

Handel en speel met officiële spelers NFT’s van 250 voetbalclubs

Fantasy football game

Binance

NFT Marketplace

s Werelds grootste cryptoplatform door handelsvolume

OKX

Maak, koop en handel in bijzondere NFT’s bij OKX

Ontvang welkomstcadeau t.w.v. $10

Wat is een Pudgy Penguin?

De Pudgy Penguins zijn non-fungible tokens. Je kan de afbeeldingen vergelijken met zeer zeldzame verzamelplaatjes, alleen dan digitaal. De NFT is een token, waarvan er slechts eentje is. De investeerder krijgt de volledig eigendom over de NFT en verschijnt in een wallet. De NFT staat dan ook na aankoop in jouw wallet.

Het feit dat de koper een certificaat van eigendom krijgt, dat is waardevol. In een relatief korte tijd werd de NFT-markt dan ook ongekend populair en succesvol. Een non-fungible token kan ook een kunstwerk, een video of een avatar zijn. Er zijn bij de lancering maar liefst 8888 Pudgy Penguins verkocht. Iedere pinguïn is uniek en gebouwd op het netwerk van Ethereum.

pudgy-penguins

Zeldzaamheid van een Pinguïn

Een pinguïn beschikt over een uniek uiterlijk en bepaalde eigenschappen. Er zijn onderdelen die slechts bij een paar pinguïns voorkomen en daardoor de zeldzaamheid verhogen. Het kan gaan om een unieke achtergrond of een bijzonder uiterlijk. De duurste pinguïn van dit moment heeft een haaienpak aan. Het klinkt bizar, maar dat kan de waarde naar extreme hoogte brengen. Hieronder nemen wij alle belangrijke onderdelen met jullie door:

Achtergrond van de NFT

In de meeste gevallen heeft de NFT een achtergrond gekregen met felle kleuren. Dat zijn dus ook gelijk de NFT’s die het minste opleveren, aangezien de afbeeldingen niet uniek zijn. Dat is totaal anders wanneer de achtergrond uit iets anders bestaat. Er is een Pudgy Penguïn verkrijgbaar met een Halloween-thema, maar ook met water op de achtergrond. Dat zijn zeldzame NFT’s en die leveren extreem hoge bedragen op.

Kleding

De kleding van de pinguïn is eveneens belangrijk voor de prijs. Er zijn 65 plaatjes verkrijgbaar waarin de Pudgy Penguïns een unieke outfit dragen. Het kan gaan om een haaienpak, een eng Halloween pak of een gala pak. Aangezien deze NFT’s zeer bijzonder zijn, zal de waarde oplopen. Er zijn ook exemplaren in omloop met een hoed of zelfs een enorme bos haar.

Gezichtskenmerken

Negen van de tien keer zal de Pudgy Penguin een neutraal gezicht hebben. Het kan ook zijn dat de pinguïn juist vriendelijk kijkt, een blosje heeft of knipoogt. De exemplaren waarin er een kleine aanpassing is gedaan, die zijn zeldzaam. Je moet denken aan bril, een masker of een snor.

Kleur

De kleur van de pinguïn speelt misschien wel de belangrijkste rol. Hoe gekker de kleur, des te zeldzamer de NFT. Er is momenteel slechts één Pudgy Penguin beschikbaar die volledig zwart is. En dat zorgt automatisch voor een ongekende zeldzaamheid.

Waar kan ik een Pudgy Penguin kopen?

De Pudgy Penguins waren bij de lancering binnen no-time uitverkocht. Als je nu nog een NFT pinguïn wilt aanschaffen dan is dat alleen mogelijk via een NFT-marketplace. Je kan bijvoorbeeld een account aanmaken bij OpenSea en één pinguïn kopen. De prijzen liggen momenteel wel een stuk hoger, aangezien het project ongekend populair is geworden. Je dient naast een OpenSea-account ook over een wallet te beschikken, bijvoorbeeld de MetaMask wallet.

Pudgy Penguins waar kan ik een pudgy penguin kopen

De Pudgy Penguins zijn non-fungible tokens. Je kan de afbeeldingen vergelijken met zeer zeldzame verzamelplaatjes, alleen dan digitaal. De NFT is een token, waarvan er slechts eentje is. De investeerder krijgt de volledig eigendom over de NFT en verschijnt in een wallet. De NFT staat dan ook na aankoop in jouw wallet. 

De Pudgy Penguins waren bij de lancering binnen no-time uitverkocht. Het is dus niet meer mogelijk om deze via de officiele weg te kopen. Als je nu nog een NFT-pinguïn wilt aanschaffen dan is dat alleen mogelijk via een NFT-marketplace.  

Je kan bijvoorbeeld een account aanmaken bij OpenSea en één pinguïn kopen. De prijzen liggen momenteel wel een stuk hoger, aangezien het project ongekend populair is geworden. Je dient naast een OpenSea-account ook over een wallet te beschikken, bijvoorbeeld de MetaMask wallet.