NFT Verkopen

NFT’s hebben de wereld van de kunst verkopen compleet om zijn kop gezet. De digitale kunstwerken gaan als warme broodjes over de toonbank. Er zijn veel liefhebbers en investeerders actief op de NFT-markt.

Een non-fungible token kan dan ook van alles zijn, zolang het maar om een digitaal object gaat. Het kan gaan om een unieke tekening, foto’s, een digitaal schilderij, een ruilplaatje van een bekende basketballer of een videoregistratie van een concert. De NFT’s worden door de kunstenaars aangeboden op een NFT-marktplaats. Dat is een platform waar verkopen en kopers bij elkaar komen en NFT’s verhandelen. In dit artikel vertellen wij meer over de bekendste marktplaatsen van dit moment, waar je o.a terecht kan voor het verkopen van NFT’s.

Beste NFT platformen

Sorare

Handel en speel met officiële spelers NFT’s van 250 voetbalclubs

Fantasy football game

binance

Binance

NFT Marketplace

’s Werelds grootste cryptoplatform door handelsvolume

OKX

Maak, koop en handel in bijzondere NFT’s bij OKX

Ontvang welkomstcadeau t.w.v. $10

NFT verkopen op OpenSea

Het NFT platform OpenSea werd in 2017 opgericht en is op dit moment marktleider op het gebied van de non-fungible tokens. Het platform beschikt over een waanzinnig assortiment aan digitale goederen. Er kan gedacht worden aan kunstwerken, NFT’s voor online spelletjes, ruilplaatjes, video’s en ga zo nog maar even door. Iedereen die graag een NFT wilt kopen of verkopen kan bij OpenSea terecht en een gratis account aanmaken. Het bedrijf achter OpenSea rekent alleen transactiekosten over de verkochte producten. Het platform werkt op het bekende en betrouwbare Ethereum-netwerk.

Het aanmaken van een NFT is helemaal gratis en de non-fungible tokens kunnen worden geplaatst in een collectie. Zodra een verkoper een NFT verkoopt dan zal 2,5% fee over het bedrag worden ingehouden. Alle biedingen zijn in Ethereum. Echter hoeft de maker de NFT’s niet verplicht te verkopen, de digitale goederen kunnen ook gewoon als collectie worden getoond. Wij raden je aan om ook gelijk een wallet aan te maken, bijvoorbeeld een MetaMask wallet. De wallet kan je vervolgens eenvoudig en snel koppelen aan jouw OpenSea account.

opensea logo
NFT verkopen Mintable comp

Mintable

Een goed alternatief voor de verkoop van NFT in plaats van OpenSea is het bekende Mintable. Het platform is eveneens gericht op meerdere soorten NFT’s, waaronder kunstwerken. Het gaat om een gedecentraliseerd geautomatiseerde organisatie, het platform draait op de community. De gebruikers kunnen inspraak hebben op de ontwikkeling van het platform en ideeën met elkaar delen. Er zijn ook gebruikers met een zogeheten ‘governance token’. De token geeft het recht om ideeën goed te keuren of af te slaan. De gebruikers kunnen hun stemrecht ook gewoon aanschaffen en zich mengen in de exclusieve community van Mintable.

De gebruikers van het platform kunnen zelf bepalen welke blockchain zij gebruiken. De gebruiker heeft de keuze uit de Zilliga blockchain, maar ook de Ethereum blockchain. De laatstgenoemde optie is het populairste, aangezien het platform zeer eenvoudig te gebruiken is. Echter moet er wel rekening gehouden worden met wat hogere gasfees. Je kan eenvoudig jouw NFT’s in de Mintable Store zetten en jouw NFT´s verkopen, maar de bestanden mogen maximaal 3GB zijn. Het is een relatief simpel platform, waardoor ook de nieuwkomers zich direct in de NFT-wereld kunnen mengen.

NFT verkopen op Rarible

Het platform Rarible is eveneens een gedecentraliseerd geautomatiseerde organisatie. Een groot verschil met Mintable is echter dat de gebruikers uitsluitend betalingen kunnen verrichten met de Rarible token. Een voordeel is dat de gebruiker met de Rarible token ook direct een rol kan spelen in de community. Een kunstenaar kan zijn NFT kunstwerken op Rarible delen, zonder deze daadwerkelijk te koop te zetten. Natuurlijk kan dat wel. Sinds de zomer van 2021 zal Rarible een fee van 2,5 inhouden op alle NFT verkopen op het platform. De NFT’s kunnen worden omgezet in ECR21-tokens, maar ook in een Rarible-NFT.

rarible logo
superrare logo

Superrare

Er zijn diverse soorten NFT’s, maar het platform Superrare richt zich uitsluitend op kunstwerken. Het is eigenlijk een soort van digitale kunstgalerij. De collectie is bijzonder en moet aan een bepaalde kwaliteit voldoen. De NFT’s die op de site verschijnen zijn goedgekeurd door het team achter de NFT-marktplaats Superrare. Jij kan zelf ook een NFT ontwikkelen en verkopen op Superrare. Hoewel het platform exclusief is, kan jij er wel geld mee gaan verdienen. Als één van jouw kunstwerken op de site komt te staan, dan zal deze sowieso een wat hoger bedrag opleveren. Mocht je op zoek zijn naar kunst van een hoge kwaliteit, dan moet je beslist op het platform een kijkje nemen en een aankoop doen.

Er is van een vrije markt eigenlijk geen sprake meer bij Superrare. Dat is misschien een minpunt, maar de digitale kunstwerken zijn wel van een hoogstaande kwaliteit. De kunstenaar kan zijn NFT-project insturen en verkopen, motiveer ook jouw inzending. Superrare werkt op het netwerk van Ethereum en is veilig en betrouwbaar.

NFT Verkopen op Niftygateway

Een curated platform is ook beschikbaar voor de NFT-liefhebbers. Je zal dan een account moeten aanmaken op het platform van Nitfygateway. Dit is de eerste stap wil je NFT verkopen. De kunstenaars kunnen hun kunstwerken delen met de wereld. Opmerkelijk is vooral dat er veel alternatieve kunst verkrijgbaar is. Je komt allerlei moderne kunst tegen, maar ook street-art.

De NFT-kunstwerken worden niet zomaar op het platform geplaatst. De kunstenaar moet zijn werk inzenden en een motivatie vermelden. Het leuke is dat alle verkochte werken ook op een later moment nog geld kunnen opleveren. Het netwerk keert ook een royalty uit als het kunstwerk later zal worden doorverkocht. NFT verkopen kan flink lonen dus!

De gebruiker heeft de keuze uit de Zilliga blockchain, maar ook de Ethereum blockchain. De laatstgenoemde optie is het populairste, aangezien het platform zeer eenvoudig te gebruiken is. Echter moet er wel rekening gehouden worden met wat hogere gasfees bij de verkoop van een NFT.

NFT verkopen Niftygateway Comp

Handel bij deze bekende marketplaces

Handelen in NFT kan je het beste doen bij een marketplaces. Wij hebben voor jou de beste en meeste bekende marketplaces op een rijtje gezet.

OpenSea is de bekendste en betrouwbaarste NFT-marktplaats van dit moment. Het bedrijf bestaat al enkele jaren en is de marktleider op het gebied van NFT’s. Dat komt ook door het gemak en de lage kosten van het platform om NFT’s te verkopen.

Dat ligt een beetje aan de kwaliteit van de NFT, maar ook de zeldzaamheid en bekendheid. Een NFT-project kan compleet falen, maar ook honderdduizenden euro’s opleveren bij verkoop. De prijs van een NFT kan dan ook drastisch verschillen. Als nieuwkomer kan je het beste lage bedragen rekenen.

Superrare is een exclusieve NFT-marktplaats. Er worden uitsluitend kunstwerken van een hoge kwaliteit verkocht. De kunstwerken die op het platform verschijnen zijn goedgekeurd door een team achter het platform.