Vermogensbeheerder VanEck lanceert cryptoplatform en NFT-marktplaats

VanEck heeft onlangs SegMint gelanceerd, een cryptoplatform en NFT-marktplaats die bedoeld is om de complexiteit van het delen van eigendom en toegang tot zelfbewaarde activa te vereenvoudigen. De Amerikaanse vermogensbeheerder onthulde dit nieuws in een persbericht, waarin de nadruk werd gelegd op de innovatieve benadering van het platform.

SegMint vertrouwt op een uniek principe genaamd Lock & Key, waarmee gebruikers de controle over hun activa kunnen behouden terwijl ze tegelijkertijd geselecteerde toegang delen met anderen. CEO Matt Bartlett van SegMint benadrukte het belang van deze aanpak en benoemde het als een cruciale stap voorwaarts in het overbruggen van de uitdagingen binnen de digitale activa-economie.

Hoewel het platform in eerste instantie gericht is op gebruikers met enige kennis van blockchain-technologie, is het doel om op termijn een breder publiek aan te spreken. SegMint belooft een gebruiksvriendelijke oplossing te bieden voor het beheren en delen van digitale activa, en wordt gezien als een veelbelovende speler binnen de steeds evoluerende wereld van cryptocurrency en NFT’s.

De toekomst is open voor iedereen

In eerste instantie richt het platform zich op crypto-native gebruikers die vertrouwd zijn met het gebruik van blockchains, verklaarde VanEck, maar het ultieme doel is om het zo gebruiksvriendelijk te maken dat iedereen het kan gebruiken.

Bartlett voorziet dat de meeste belangstelling voor het platform uit Europa en Azië zal komen, gezien de beperkte toegang tot bepaalde landen.

VanEck is al geruime tijd een prominente deelnemer in de traditionele financiële wereld van crypto. In mei 2022 lanceerde het bijna 70 jaar oude bedrijf zijn eerste reeks NFT’s. Eerder dit jaar werd het een van de tien uitgevers van een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF), dat sindsdien enorme vraag van investeerders heeft gezien.

bron: https://www.businesswire.com/news/home/20240228948977/en/VanEck-Launches-SegMint-A-Digital-Assets-Management-Platform