Otherside – BAYC €70.000 voor selfies en twerken op de W.C.

Bored Apes Yacht Club NFT’s biedt een unieke ervaring in een metaverse waar je als je digitale aap kunt rondlopen en twerken op het toilet. Hoe grappig het ook klinkt, roept dit wel de vraag op: Wat kan je met een NFT die €70.000 waard is?

Een kijkje in de metaverse van Otherside

Otherside, de digitale wereld in ontwikkeling van Yuga Labs, belooft een uitgebreide metaverse te worden waarin verschillende NFT’s en spellen een plek vinden. Met een verkoop van €300 miljoen aan stukken digitale land in mei 2022, is het project van Yuga Labs (Bored- en Mutant Apes) financieel al een succes. De recente bèta-sessie, genaamd “Apes Come Home”, bood eigenaars van een Bored Ape NFT de kans om hun investering in 3D te zien en toegang te krijgen tot exclusieve gebieden. Echter, zonder ondersteuning voor tekst- of spraakchat.

De testsessie

De bèta-sessie op 29 februari is de derde grote speeltest voor Otherside, en het droeg de naam “Apes Come Home”. Het was weer een uniek evenement voor de holders van een Bored Ape Yacht Club NFT.

De eigenaren van deze NFT’s  kregen de mogelijkheid om hun NFT in volledige 3D te zien bewegen binnen de virtuele wereld van Otherside. Ze konden daar toegang krijgen tot een exclusief digitaal clubhuis, waar ze konden rondlopen, selfies nemen, twerken, en meer. Maar door het gebrek aan simpele opties zoals tekst- of spraakchat was het voor velen een tegenvaller, want het clubhuisgevoel en community-aspect kwam daarmee te vervallen.
Kan het zijn dat Yuga Labs sommige opties met opzet heeft weggelaten?

Volgens Yuga Labs bood deze bèta-sessie de holders in ieder geval meer opties dan de vorige testen. Daarnaast was het vooral bedoeld om een van de 200.000 landpercelen te tonen die straks deel uitmaken van Otherside. Zo konden de BAYC- en Mutant Ape holders een voorproefje krijgen van de voordelen die hun investering zou kunnen opleveren.
Maar de critici online beschreven de visuele en technische aspecten als ongepolijst en slordig nachtmerrie. Het evenement en de hoge kosten om deel te nemen aan deze exclusieve ervaring hebben nu een discussie opgeroepen over de waarde en het potentieel van NFT’s en digitale land in Otherside.

De hoge kosten

Met een instapprijs van ongeveer €70.000 voor de goedkoopste NFT, is het duidelijk dat dit avontuur niet voor iedereen is weggelegd. De ervaring binnen Otherside, hoewel uniek, lijkt momenteel meer op een simplistische 3D-chatroom dan op een revolutionair metaverse project. Animaties zijn beperkt en de mogelijkheid om te communiceren ontbreekt volledig, wat de vraag oproept of de ervaring de hoge kosten waard is.

oewel Yuga Labs grote plannen heeft om Otherside uit te breiden met door community gecreëerde inhoud en spellen, blijven er twijfels bestaan over de haalbaarheid en aantrekkelijkheid van het project. Met een toegangsprijs die ver boven het budget van de gemiddelde online gamer ligt, lijkt Otherside voorlopig nog maar een klein publiek aan te spreken. De vraag blijft of dit ambitieuze project in staat zal zijn om zijn beloftes waar te maken en een breed publiek aan te trekken.

Conclusie

Het idee om €70.000 te betalen voor toegang tot een digitale wereld waar de mogelijkheden tot interactie en vermaak momenteel beperkt zijn, is voor velen moeilijk te verteren. Voor de doorsnee crypto-enthousiast is het belangrijk om kritisch te blijven kijken naar de waarde en potentie van dergelijke investeringen in de snel evoluerende wereld van NFT’s en metaverses.


Maar daartegenover is het vanzelfsprekend dat de bèta-sessie die Yuga Labs samen met de community heeft uitgevoerd, verschillende doelen heeft. Een daarvan is om er technische fouten te ontdekken en om deze later op te lossen. Maar tegelijkertijd wordt de kritiek en sentiment van de community hopelijk ook meegenomen in het verder ontwikkelen van het project.


Yuga Labs heeft in het verleden meerdere malen in officiële statements het belang van de leden sterk benadrukt en gezegd dat de community heilig is en centraal staat, zowel de NFT artiesten als de holders van NFT’s.
Dit kan dus worden gezien als een kans voor de community en investeerders om Yuga Labs eens op de proef te stellen.