NFT Blockchain Games

Een NFT game is een computerspel waarbij je unieke, digitale objecten kunt winnen of kopen, die in jouw bezit komen. Zo’n token kan bijvoorbeeld een awesome skin of een krachtige toverspreuk zijn en je karakter een betere kans op winst geven, waardoor het spelen van de game leuker wordt. Maar omdat deze tokens in jouw bezit komen en handelswaarde hebben, kunnen ze ook als vorm van belegging dienen. Lees hier welke soorten NFT (Non fungible token) games er al bestaan.

Op deze pagina laten wij je diverse bijzondere NFT games zien. Denk hierbij aan projecten als Sorare, Axe infinity en Decentraland.

Beste NFT platformen

Welke soorten NFT games zijn er?

Er zijn veel genres computergames die als NFT game ontwikkeld kunnen worden. Er is altijd wel een manier om een overwinning of de economie in een game te koppelen aan een cryptomunt. Maar zo’n NFT game is anders dan traditionele games, waarbij je de game zelf koopt en microtransacties kunt uitvoeren (bijvoorbeeld om loot boxes te krijgen). Elke non fungible token die de speler aanschaft, wordt dankzij een smart contract op de blockchain van een cryptomunt het exclusieve eigendom van die speler, en kan door hem verhandeld worden aan anderen.

Op dit moment zijn er al een paar verschillende genres waarin (veel) NFT games voorkomen. De verwachting is dat er snel meer zullen volgen, maar in 2022 kun je geld verdienen met de volgende types games.

Beste NFT platformen

Play to earn

Je kunt als nieuwe speler van een NFT game natuurlijk direct crypto uitgeven om een mooie non fungible token te scoren. Maar bij play to earn (P2E) games kun je die ook verdienen door te spelen. Je krijgt dan tokens door het spel te spelen, bijvoorbeeld door opdrachten uit te voeren, vijanden te verslaan, grondstoffen te ontginnen of constructies op te bouwen. Het nadeel is dat het lang kan duren voordat je zo een leuke hoeveelheid tokens hebt verzameld. Het voordeel is dat een game spelen vaak leuker is dan crypto te minen of op een virtuele marktplaats NFT’s te verhandelen. Een paar metaverse spellen in deze categorie zijn Axie Infinity (verdien tokens door met fantasiewezens te vechten), Illuvials (probeer aliens te vangen) en Thetan Arena (blijf als laatste speler over in een battle arena)

Games Play To Earn
NFT Games Roleplay

Roleplay

Role playing NFT games of RPG’s spelen zich af in een denkbeeldige wereld, waarin de speler één of meerdere karakters bedient. Vaak moeten er quests (missies) worden uitgevoerd, vijanden worden verslagen en nieuwe verhaalelementen worden gevonden. Ook kunnen spelers non fungible token wapens, pantsers en andere upgrades kopen of ruilen. High fantasy (met tovenaars, ridders, elfen en monsters) is een populair thema, maar deze categorie heeft veel variatie. Een bijzondere vorm is de MMORPG, waarbij soms wel honderden karakters tegelijk de virtuele wereld verkennen. Nine Chronicles is een voorbeeld van een NFT game en werkt op blockchaintechnologie.

Sandboxgames

Sandboxgames (Decentraland, The Sandbox) zijn perfecte spellen voor creatieve geesten. Met de in NFT game tools bouw je zelf nieuwe features op in een 3D-gamewereld, die je dan als dienst of non fungible token aan andere spelers kunt aanbieden. Denk aan constructies, karakterskins, wezens, attracties, minigames en landgoederen.

NFT games sandboxgames
Games Sorare NFT

Verzamelspellen

Verzamelspellen (Sorare, Splinterlands, Kollect) zijn ideaal voor spelers met verzamelwoede. Op deze platforms kun je eindeloos verzamelingen aanleggen, beheren en NFT’s verhandelen met andere fans. Ook kun je de objecten in je verzameling gebruiken om mee te spelen of om er passief inkomen mee te genereren (staking). Sportmemorabilia, digitale kunst en battle cards zijn populair in dit type NFT game.

Beste NFT platformen

Blockchaintechnologie

De drijvende kracht achter alle NFT games is blockchaintechnologie, de techniek achter het munten van cryptocoins. Blockchaintechnologie creëert een keten van datablokken die informatie bevatten en die gelinkt worden. Ze kunnen transacties van cryptomunten bevatten, maar ook smart contracts over de aankoop van non fungible token items, zoals spelkarakters, wapens en skins, en zelfs digitale kunst- en mediabestanden. Het eigendom van elke NFT die in een metaversegame verhandeld wordt, wordt vastgelegd (gemined) op de blockchain. Doordat deze informatie wordt vastgelegd op de hele blockchainketen zijn de eigendomsrechten van een non fungible token erg goed gegarandeerd.

Top 5 NFT games

Het aantal NFT games neemt snel toe, maar er zijn enkele die meer spelers of een hogere omzet hebben dan de concurrentie. Dit is de Top 5 van non fungible token games in 2022.

The Sandbox

The Sandbox is een Minecraft-achtige wereld die bestaat uit blokjes. Bouw je eigen land, wezens of minigame en verkoop ze als non fungible token.

NFT Games THE sANDBOX

Sorare

Een digitale fantasy footballgame. Spelers van Sorare verzamelen hun eigen digitale team in de vorm van NFT kaarten en spelen daarmee virtuele matches in deze game.

NFT Games Sorare 1

Axie Infinity

In deze NFT game, Axie Infinity is het doel om gekke fantasiediertjes met elkaar te kruisen. Geef ze een unieke skillset en versla de beestjes van de tegenstander. Sommige non fungible token diertjes van Axie Infinity kunnen meer dan een miljoen euro waard zijn.

NFT Games Axie Infinity 1

Star Atlas

Star Atlas speelt zich af in de toekomst, waar spelers de ruimte proberen te veroveren. Als NFT kun je ruimteschepen kopen en die handmatig besturen om planeten te veroveren in deze game.

NFT Games Star Atlas

Thetan Arena

Bij Thetan Arena vecht je in een battle arena met fantasierijke karakters die je kunt upgraden met flinke wapens, gear en skills.

NFT Games Thetan Arena

Blockchaintechnologie

De drijvende kracht achter alle NFT games is blockchaintechnologie, de techniek achter het munten van cryptocoins. Blockchaintechnologie creëert een keten van datablokken die informatie bevatten en die gelinkt worden. Ze kunnen transacties van cryptomunten bevatten, maar ook smart contracts over de aankoop van non fungible token items, zoals spelkarakters, wapens en skins, en zelfs digitale kunst- en mediabestanden. Het eigendom van elke NFT die in een metaversegame verhandeld wordt, wordt vastgelegd (gemined) op de blockchain. Doordat deze informatie wordt vastgelegd op de hele blockchainketen zijn de eigendomsrechten van een non fungible token erg goed gegarandeerd.

NFT Games informatie

Lees ook eens de artikelen over de volgende NFT Games:

Veelgestelde vragen

Blockchains, non fungible tokens en crypto: het is allemaal nieuw en spannend, maar ook soms verwarrend. Daarom hier even een paar antwoorden op vragen die je misschien over deze technologieën hebt.

Welke cryptocurrency gebruik je bij NFT Games?

Dat hangt ervan af welke crypto gebruikt kan worden in het spel waar je mee wilt beginnen. Als dat bijvoorbeeld op de Solana-blockchain draait, dan heb je Solana nodig om te kunnen spelen. Veel van deze games hebben ook unieke in-game NFT tokens die je alleen in dat spel gebruikt – die kun je ook bij een broker aanschaffen. Om een non fungible token te kopen bij Thetan Arena heb je bijvoorbeeld de Thetan Coin (THC) nodig.

Hoe speel je NFT games?

Dat hangt sterk van het type spel af. Sommige NFT games, bijvoorbeeld een aantal battle arena games, hebben simpele graphics en zijn compact genoeg om op je smartphone te spelen. Andere spellen hebben mooie graphics met een hoge resolutie en veel grote menuschermen, en komen alleen tot hun recht door ze op je pc te spelen met een toetsenbord en muis. De metaverse spellen waarbij je door een 3D-wereld loopt, zijn bedoeld om met een VR-headset te spelen, zodat je letterlijk in de gamewereld aanwezig bent. Voor elke NFT game gelden andere specificaties.

Waar koop je crypto voor NFT games?

Er is een flink aantal online brokers / exchanges waar je cryptomunten kunt kopen voor deze spellen. Elk daarvan heeft zijn eigen soort cryptovaluta, transactiekosten en voorwaarden. Het is aan te raden om je crypto te kopen bij exchanges met een goede reputatie en een hoge omzet. Dat zijn namelijk meestal betrouwbare partijen.

Waarom investeren in NFT games?

In 2022 zijn NFT games hip & happening. Reeds bestaande games groeien snel, er komen binnenkort veel nieuwe titels bij en grote bedrijven en merken investeren in deze sector. Dat heeft tot gevolg dat veel tokens waar deze games mee werken snel een veel hogere koers kunnen bereiken. Door tokens te verdienen en unieke assets op te kopen en die vast te houden tot de waarde gegroeid is, kan je in theorie flink wat geld opleveren.