The Sandbox

The Sandbox is een play-to-earn (P2E) blockchaingame. In dit spel kunnen gebruikers een 3D-wereld vol met Minecraft-achtige creaties van blokjes verkennen en zelf volbouwen. The Sandbox werkt zoals veel metaversegames op de blockchain van Ethereum. Elke nieuwe non fungible token en elke transactie wordt in de datablokken van die keten vastgelegd. Het is een van de populairdere metaversespellen en zeker een kijkje waard. Lees hier hoe The Sandbox werkt, wat je er kunt beleven en welke mogelijkheden je hebt om er crypto aan te verdienen.

Ga direct naar the Sandbox

the sandbox logo

Speel mee in de Sandbox metaverse

Zeer populaire play-to-earn (P2E) blockchaingame

Wat is The Sandbox?

In The Sandbox heb je een avatar, die je door een 3D-wereld laat lopen. Je kunt gewoon voor de lol op zoek gaan naar de bouwsels en wezens die andere spelers al gemaakt hebben, of je kunt leuke minigames spelen, op een quest gaan, kijken naar kunstinstallaties of chatten met andere gebruikers. Vind je de gamewereld leuk? Dan kun je zelf van 3D-blokken iets gaan bouwen of een kant-en-klaar knutselwerk als non fungible token kopen in de marktplaats.

Net als bij Minecraft zijn de landschappen, karakters en bouwwerken van The Sandbox opgebouwd uit voxels (3D-blokken). The Sandbox was dan ook oorspronkelijk bedoeld als rivaal voor Minecraft en werd sinds 2011 meer dan 40 miljoen keer gedownload. Sinds 2018 hebben de oprichters het spel opnieuw uitgevonden als een gedecentraliseerde blockchaingame.

The Sandbox game

Hoe werkt The Sandbox

The Sandbox draait om het bouwen van een 3D-wereld met blokken. Dat doe je met VoxEdit, een handig in-game programma om voxels (blokken) te combineren. Door in dit programma blokjes op elkaar te zetten, bouw je letterlijk alles wat je in de gamewereld ziet, van je eigen avatar tot kleding en wapens, van enorme draken tot een tropisch strand, en wat je verder maar kunt bedenken. Daarna kun je ze in eigen beheer gebruiken – ze zijn in jouw bezit – of als non fungible token verkopen op de marktplaats van The Sandbox. Daarnaast kun je minigames maken met de Game Maker. Hoe leuker zo’n game, hoe meer spelers er SAND zullen willen betalen om het te spelen.

Geld verdienen The Sandbox

Geld verdienen The Sandbox

The Sandbox heeft verschillende manieren om tokens te verdienen. De meest populaire manier is door met blokken nieuwe game items te bouwen, die je dan als non fungible token op de marktplaats zet. Maak nieuwe gereedschappen, strakke pantsers, schattige huisdieren of unieke eye candy – wat jij maar leuk vindt om te bouwen. Spelers kunnen zo’n NFT kopen en op hun eigen LAND gebruiken. Over dat LAND gesproken: omdat The Sandbox nog steeds in populariteit stijgt, kan het opkopen en later verkopen van LAND een mooie winst opleveren. Je kunt je LAND trouwens ook tijdelijk verhuren aan anderen. En tenslotte zijn er in The Sandbox verschillende quests, evenementen en competities waarbij je tokens of zeldzame non fungible token items kunt winnen.

Tokens

De unieke token van The Sandbox heet ook Sandbox (SAND). Deze token gebruik je voor alle aankopen van non fungible token items op de marktplaats, die daar ASSETS worden genoemd. Je kunt toegang tot minigames betalen, skins voor je avatar kopen en nieuw LAND aanschaffen om je creaties op neer te zetten. SAND is ook een governance token dat je stemrecht geeft bij beslissingen over het beleid van en toevoegingen aan het ecosysteem van The Sandbox.

SAND kan bij veel verschillende brokers ingewisseld worden voor andere cryptovaluta. Je moet dan ook een kleine hoeveelheid Ethereum betalen voor de transactiekosten.

Tokens The Sandbox
Kenmerken The Sandbox

Kenmerken

ASSETS aanschaffen. Een ASSET is een non fungible token die gemaakt is van blokjes en die de wereld van The Sandbox tot leven brengt. Als je Minecraft kent, dan snap je vast dat The Sandbox ook een flinke variatie ASSET’s heeft. Er zijn bijvoorbeeld dieren, monsters en non-playable characters die een rol kunnen hebben in een minigame. Gereedschap, wapens en ‘wearables’ (kleding, accessoires, et cetera) zorgen ervoor dat je bepaalde quest kunt uitvoeren, en natuurlijke elementen en gebouwen maken de 3D-wereld van The Sandbox leuker om te verkennen. Al deze ASSET’s kun je vinden op de marktplaats, maar het is natuurlijk leuker om je eigen toevoegingen aan het spel te bouwen (en eventueel als non fungible token te verkopen).

LAND leggen. Om je creaties van digitale blokjes ergens kwijt te kunnen, heb je eigen ruimte nodig. Die koop je in de vorm van een LAND, een soort non fungible token waar je op kunt bouwen, maar waarop je ook minigames of kunstinstallaties kunt plaatsen. In totaal zijn er zo’n 166.000 LAND’s verkrijgbaar voor The Sandbox. Zoals bij veel metaversespellen zal dit type NFT waarschijnlijk in prijs stijgen als het schaarser wordt, zodat het een interessante manier kan zijn om in het spel te investeren.

Minigames maken. De Game Maker is een ander onderdeel waarmee je de wereld van The Sandbox kunt bewerken. Met deze tool maak je verschillende spelletjes. Je kiest het doel van het spel, zoals een bepaald aantal vijanden verslaan, iets bereiken voordat de timer verloopt of objecten vinden. Je kiest zelf een LAND waar het spel uitgevoerd moet worden en plaatst NPC’s met hun eigen AI en hun eigen tekst in je wereld. Natuurlijk kun je jouw minigame daarna als non fungible token aanbieden aan andere spelers.

Account aanmaken

Hoe speel je zelf in The Sandbox? Je hebt eerst een Ethereum-cryptowallet nodig. The Sandbox raadt zelf MetaMask, Bitski of Venly aan op zijn website, maar andere wallets worden ook geaccepteerd. Als je een wallet (gemaakt) hebt, ga je naar de website van The Sandbox (www.sandboxgame.com) en kies je voor de optie Login. Daar vind je mogelijkheden om je wallet te verbinden met het spel. Verder wordt je nog gevraagd om je e-mailadres in te vullen en een gebruikersnaam te kiezen. Nu kan je het spel in je browser spelen, en op je gemak bekijken hoe de gamewereld eruit ziet, de non fungible token aanbiedingen op de marktplaats doorbladeren of zelf blokjes aan elkaar plakken.

Account aanmaken the sandbox
Beveiliging The Sandbox

Beveiliging

The Sandbox draait op de blockchain van Ethereum, waardoor het spel goed beschermd is tegen fraude en diefstal. Elke transactie en elke NFT wordt namelijk op de blockchain van de cryptomunt vastgelegd en gecontroleerd. Spelers kunnen zelf hun account en hun cryptowallet veiligstellen door 2FA-authenticatie te gebruiken, door sterke wachtwoorden te kiezen en die geheim te houden en door te leren hoe ze pogingen tot scamming en phishing kunnen herkennen.

Ontwikkelingen

Dit spel verkeert officieel nog in het alphastadium, maar het beheerteam heeft plannen voor flink wat nieuwe toevoegingen aan het spel, waaronder meer MMORPG-gaming. In november 2021 ontving het spel een investering van $93 miljoen van het Japanse bedrijf Softbank. Binnen 24 uur steeg de koers van het SAND token toen met 85 procent.

The Sandbox heeft meer dan vijftig partners, en dat is een bonte verzameling: van de artiesten Snoop Dogg en deadmau5 tot de Smurfen, The Walking Dead en de South China Morning Post. Ook adidas, dat via verschillende kanalen nu zijn aanwezigheid in het metaverse uitbreidt, steunt het spel. Als we verder zien hoe populair Minecraft al jaren is en blijft, dan is te verwachten dat The Sandbox als blockchainalternatief voor dat spel ook een blijvertje gaat zijn.

Ontwikkelingen The Sandbox

Conclusie

The Sandbox bestaat ‘al’ sinds 2018 en heeft daardoor kunnen uitgroeien tot een van de populaire metaverse games. Er zijn op dit moment meer dan een half miljoen users actief en het spel heeft een bloeiende community op social media. Net als LEGO en Minecraft bieden de 3D-blokken van The Sandbox ongelofelijk veel mogelijkheden om je creativiteit de loop te laten, zeker omdat je ze kunt animeren en er games mee kunt maken. De cryptomunt van The Sandbox wordt alleen maar waardevoller en er zijn verschillende manieren om NFT’s te verhandelen, waardoor deze titel ook voor spelers met een winstoogmerk een aanrader is.

The Sandbox is een play-to-earn (P2E) blockchaingame. In dit spel kunnen gebruikers een 3D-wereld vol met Minecraft-achtige creaties van blokjes verkennen en zelf volbouwen. The Sandbox werkt zoals veel metaversegames op de blockchain van Ethereum. Elke nieuwe non fungible token en elke transactie wordt in de datablokken van die keten vastgelegd. Het is een van de populairdere metaversespellen en zeker een kijkje waard. 

The Sandbox heeft verschillende manieren om tokens te verdienen. De meest populaire manier is door met blokken nieuwe game items te bouwen, die je dan als non fungible token op de marktplaats zet om te verkopen. Maak nieuwe gereedschappen, strakke pantsers, schattige huisdieren of unieke eye candy – wat jij maar leuk vindt om te bouwen. 

The Sandbox (SAND) is een van de grootste metaverse-projecten en in korte tijd erg populair geworden. Het voegt een gaming element toe, waardoor het project een grote kans heeft verder uit te groeien tot de populairste en leukste metaverse. Bovendien is er nog veel geld mee te verdienen ook.