NFT Kopen

Ook al ben je niet geïnteresseerd in digitale kunst kan het heel lucratief zijn om een NFT te kopen. Vóór je dat doet is het wel slim om te weten wát je koopt.

Waarom NFT kopen?

Non-fungible tokens zijn digitale tokens die het eigenaarschap van het bestand dat aan de NFT vastzit waarborgen. Op deze manier kunnen kunstenaars of artiesten hun werk digitaal verkopen zonder dat ze risico lopen dat er namaak in de omloop komt. Hun bestanden zouden natuurlijk door ieder ander gekopieerd en verspreid kunnen worden, maar deze gekopieerde bestanden hebben dan niet het digitale ‘echtheidscertificaat’ van een NFT.

NFT’s zijn soms duur, maar je betaalt voor meer dan alleen het plaatje of bestand dat eraan vastzit. Met een NFT ben je de rechtmatige eigenaar van die token. Deze kan je dus ook weer verkopen op een NFT marketplace. De waarde zit ‘m niet alleen in de afbeelding zelf, maar bijvoorbeeld ook in wie de afbeelding gemaakt heeft of hoeveel ervan in de omloop zijn. Een NFT kan dus na aankoop ook nog in waarde toenemen.

Beste NFT marketplaces

sorare logo

Handel en speel met officiële spelers NFT’s van 225+ voetbalclubs

Fantasy football game

2

ftx marketplace logo

Handel bij FTX US en win een NFT

Promocode: NFTJAN2022 (t/m 31 januari)

3

okex logo

Maak, koop en handel in bijzondere NFT’s bij OKEx

Ontvang welkomstcadeau t.w.v. $30

NFT kopen: stap voor stap

01.

Wat heb je nodig?

Je hebt een crypto wallet (portemonnee) nodig die zowel Ethereum en NFT’s ondersteunt. Zodra je deze zaken op orde hebt, moet je natuurlijk een startkapitaaltje aan cryptomunten hebben. Wissel je euro’s om naar ETH, zorg dat ze in je gekozen crypto wallet staan en je kunt de NFT marketplace op!

02.

Waar NFT kopen?

Kies je NFT Marketplace. Er zijn veel ‘marktplaatsen’ waar NFT’s worden aangeboden. Voor je zomaar een willekeurige marketplace opgaat is het belangrijk om te weten welk soort NFT’s je op elke marketplace kunt kopen.

03.

Laat het cryptogeld rollen!

Het NFT kopen kan beginnen! Plaats een bod op een NFT op je gekozen marketplace. De meeste NFT’s worden als veiling verkocht, maar sommigen worden ook voor één koopprijs aangeboden. Let op: er zitten soms extra administratiekosten verbonden aan het kopen van NFT’s. Het kopen van een ‘goedkope’ NFT kan dus in sommige gevallen iets duurder uitvallen dan je denkt. Ga vóór je in cryptocurrency investeert altijd even na of de markt gunstig is. De prijzen van cryptomunten kunnen namelijk binnen een paar uur drastisch veranderen.

Drie bekende Marketplaces

SuperRare

Op de NFT Marketplace SuperRare zal je unieke werken vinden van allerlei goedgekeurde artiesten. De instapkosten van SuperRare zijn hoger dan die van andere marketplaces, maar je weet hier in veel gevallen wél zeker dat je met het werk van echte professionals te maken hebt. Je kunt SuperRare zien als een soort exclusief clubje kunstverzamelaars. Het sociale aspect is hier ook belangrijk: kunst kopen en verkopen is op SuperRare net zo groot als het laten zien wát je hebt gekocht.

superrare logo
opensea logo

OpenSea

OpenSea is de oudste en grootste p2p NFT marketplace. Je kunt het zien als de Nederlandse website marktplaats, maar dan voor digitale goederen. Je kunt er behalve kunst ook muziek, verzamelobjecten en bijvoorbeeld in-game items kopen. OpenSea is, zoals de naam al suggereert, een open marketplace. Iedereen kan lid worden en beginnen met kopen en verkopen. Er staan miljoenen dingen te koop, variërend van compleet waardeloze prullaria tot zeldzame collectors items.

Lees onze OpenSea review

Rarible

De NFT marketplace Rarible lijkt een beetje op OpenSea. Je kunt er niet alleen NFT op kopen, maar ook je zelfgemaakte NFT’s op verkopen. Je kunt er bovendien een eigen NFT in veelvoud aanbieden, als een soort item met beperkte oplage dus. Ook kan je een eigen porfolio bijhouden met aangekochte NFT’s.

rarible logo