All Nipon Airlines NFT marktplaats

All Nippon Airlines, grootste van Japan, start NFT-marktplaats

Bijzonder NFT-nieuws! De grootste luchtvaartmaatschappij van Japan, All Nipon Airlines (ANA), lanceert een eigen NFT-marktplaats. De marketplace komt volledig in het teken van luchtvaart te staan.  

Digitale foto omgezet in NFT

De marketplace die in samenwerking met ANA Neo – een dochterbedrijf van All Nipon Airlines – wordt gelanceerd, zal vol komen te staan met luchtvaart NFT’s. De lancering gaat in samenwerking met een bekende Japanse luchtvaartfotograaf en vanaf mei zijn de eerste digitale foto’s van Luke Ozawa al omgezet in een NFT.

De eerste NFT werd verkocht met een positieve film en dat is waar het ontwikkelen van een foto begint. De NFT kost 100.000 yen. Dat staat gelijk aan 670 euro. Uiteraard blijft het niet bij die ene NFT-collectie, aldus de luchtvaartmaatschappij. Er volgen snel andere NFT-collecties, allemaal met het thema luchtvaart.

Web3 plannen

Het hoofddoel van All Nipon Airlines is de klantervaring verbeteren. De Japanse airline heeft flinke plannen in de wereld van Web3, want het wil ook nog een virtueel reisplatform op gaan zetten. Directeur Mitsuo Tomita laat weten dat de fusie van ANA Neo en ANA symbool staat voor de toekomst waar Web3 en de Metaverse alledaagse kost zullen zijn.