Nike NFT

Nike breidt uit in NFT-wereld: slaat handen ineen met EA Sports

Vorig jaar stapte Nike de NFT-wereld in door een eigen NFT-platform te lanceren. .Swoosh, het NFT-platform, bleek een groot succes. Nike zag zeker een toekomst in de Web3-wereld en gaat nu uitbreiden. Ze slaan de handen ineen met EA Sports.

Nike Virtual Studios x EA Sports

Er is nog niet megaveel bekend over de samenwerking tussen Nike en EA Sports, maar Nike gaf in een persbericht aan dat het fans in staat zal stellen om – door te spelen – hun persoonlijke stijl uit te drukken. ‘Nike’s nieuwe samenwerking met EA Sports zal nieuwe meeslepende ervaringen creëren en nieuwe niveaus van customization binnen het EA Sports-ecosysteem ontgrendelen. In toekomstige EA Sports-titels zijn EA Sports en Nike van plan geselecteerde .SWOOSH virtuele creaties beschikbaar te maken, waardoor leden en spelers unieke nieuwe mogelijkheden krijgen voor zelfexpressie en creativiteit door middel van sport en stijl’.

Nieuwe stap

Het .Swoosh platform lanceerde in 2022 en in april van 2023 lanceerde het grote sportmerk zijn eerste NFT-collectie op het platform. Wanneer er verdere details beschikbaar zijn, kun je er alles over lezen op www.nft.nl.