Klanten krijgen bescherming bij aankoop van NFT’s

Klanten krijgen bescherming bij aankoop van NFT’s

Betalingsprovider Wert en Avata, een InsurTech platform dat verzekeringsoplossingen voor digital assets mogelijk maakt, gaan een samenwerking aan om klanten te beschermen bij aankoop van NFT’s. Het gaat om aankopen van NFT’s die gedaan worden op platformen die gebruik maken van Wert’s betaaloplossing.

De bescherming dekt klanten tot negentig procent van de waarde van NFT’s die gestolen worden als gevolg van smart contract hacks. Klanten krijgen dus meer zekerheid en bescherming tegen diefstal wanneer zij een NFT aankopen.

Vraag naar garantiebescherming

Uit onderzoek van Delphi Digital blijkt dat vorig jaar in totaal 2,7 miljard dollar aan tegoeden verloren is gegaan door smart contract hacks. Als we naar 2020 kijken, is dat een stijging van liefst 1250 procent. De vraag bij klanten naar garantiebescherming bij het aankopen van NFT’s is erg groot. Ook blijkt uit onderzoek dat mensen meer gaan uitgeven als er een garantie wordt aangeboden.

NFT check-out tool voor NFT aankopen

Wert gebruikt ook een NFT check-out tool voor het aankopen van NFT’s. Deze check-out is geschikt voor het doen van aankopen per creditcard en is geïntegreerd met meer dan tachtig digital assets marketplaces. De NFT check-out tool heeft een goedkeuringsratio van 95 procent voor geld-overboekingen. Het gemiddelde ratio zit nu op ongeveer vijftig procent.

Klanten gaan zich een stuk veiliger voelen met de NFT check-out tool in combinatie met de garantiebescherming. “Vóór de samenwerking met Avata werden er geen risico-oplossingen voor NFT’s aangeboden of voor welke digital assets dan ook. Dat hield de branche nogal tegen op het gebied van veiligheid en de verdere ontwikkeling van de industrie.” aldus George Basiladze, CEO en oprichter van Wert.

Door deze samenwerkingen wordt de ervaring een stuk beter voor klanten zegt Basilafze. “Dankzij de garantiebescherming van Avata die nu is toegevoegd aan de naadloze betalingsoplossing van Wert, gaan klanten een nog prettigere ervaring beleven binnen de blockchain.”

De CEO van Avata, Sung Feng Wu is ook blij met de samenwerking. “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Wert en zo het vertrouwen van de klant in NFT-aankopen te vergroten. Door extra zekerheid te bieden bij de check-out willen we het vertrouwen vergroten en het succes van Wert verder ondersteunen.”