emojis verkocht als nft blog

Emoji’s verkocht als NFT

Emojis bestaan uit symbolen waarbij digitale tekst gebruikt wordt. De emoties van een schrijver kunnen door middel van emoties worden weergegeven. De emojis kunnen met leestekens worden gemaakt, maar ook door middel van leestekens direct in een afbeelding worden omgezet. Een NFT is een NON Fungible Token. Ze zijn niet inwisselbaar of vervangbaar. Daarnaast hebben ze ook een eigendomscertificaat. Het certificaat is digitaal te realiseren en deze kan je koppelen aan een digitaal object zoals bijvoorbeeld een smiley. Je bewijst hierdoor dat het digitale object je eigendom is en je geeft hiermee tevens aan de eigenaar te zijn.

De allereerste smiley’s 

De computer afbeelding van de allereerste smiley, heeft op een veiling een flink bedrag weten te scoren. Het gaat om een bedrag van maar liefst 202.306 euro. De smileys werden in het jaar 1982 uitgevonden door de heer Scott Fahlmann. De heer Fahlmann is een professor in de computerwetenschappen in de Verenigde Staten. Zijn creatie staat voor betekenisvolle menselijkheid, waarbij een stukje emotie naar het digitale scherm is gebracht. Ook staat de smiley symbool voor een meme in de digitale wereld. De smiley werd verkocht als non fungible token en is daardoor onvervangbaar en geheel uniek.

Andere duur verkochte NFT’s 

Er staan diverse records voor duur verkochte NFT’s. De duurste die ooit verkocht werd staat op de naam van internetkunstenaar Mike Winkelmann. Deze persoon werkt onder de naam “Beeple”. De heer Winkelmann verkocht een collage van maar liefst 58,2 miljoen euro. Het gaat hier om een kunstwerk, bestaande uit 21.069 x 21.069 pixels. De nummer twee op de lijst met duur verkochte NFT’s gaat naar de gepixelde CryptoPunks. Dit is een digitaal kunstwerk waarbij een collectie van 10.000 10.000 gepixelde figuren is gerealiseerd. De foto’s worden veel gebruikt op bijvoorbeeld social media platforms en zijn verkocht voor een prijs van 9,91 miljoen euro.

Handelen in NFT 

De eerste benodigde stap voor het handelen in NFT, bestaat uit het beheren van een crypto wallet. De crypto wallet moet zowel Ethereum en NFT ondersteunen. Vervolgens is het hebben van een startkapitaal aan cryptomunten een goed idee. Je maakt hierna keuze uit een NFT marketplace en dit zijn er veel. Voordat je overgaat tot kopen is het goed om onderzoek te doen naar de diverse marktplaatsen voor NFT’s. Je kan namelijk niet iedere NFT op iedere plek kopen. Vervolgens kan het kopen van NFT van start gaan. Plaats een bod op een gewenste NFT. Veel NFT’s worden als veilingsobject aangeboden echter er zijn ook NFT’s waarbij één koopprijs aanwezig is.