FIFA wk 2022

De aanloop naar het WK 2022: FIFA lanceert NFT-platform

Over ongeveer twee maanden barst de strijd om de wereldtitel los in Qatar, dan gaat het WK2022 van start. In aanloop naar het grote evenement zien we steeds meer acties voorbijkomen bij bookmakers, exchanges, maar nu dus ook bij FIFA. De voetbalbond heeft aangekondigd dat het een NFT-platform gaat lanceren voor digitale verzamelobjecten, in samenwerking met Algorand.

Betaalbare, inclusieve en toegankelijke NFT’s

De naam van het platform is FIFA+ Collect en wordt later deze maand gelanceerd. FIFA zegt dat het platform NFT’s zal bevatten van opmerkelijke voetbalmomenten, kunst en andere beelden rondom het WK2022. Alle momenten op het WK in Qatar kunnen dus omgezet worden naar een NFT. Wat wij vooral leuk vinden om te zien, is dat het niet alleen om de mannentoernooien gaat, maar ook om de vrouwentoernooien met de FIFA Women’s World Cup.

Het platform FIFA+ Collect zal in ieder geval beschikken over betaalbare, inclusieve en toegankelijke NFT’s.

Algorand x FIFA

Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat Algorand een sponsordeal heeft gesloten met de FIFA. Algorand is daarmee de eerste officiële blockchainpartner van de voetbalbond. Het hoofddoel van de samenwerking is het helpen van de FIFA met het ontwikkelen van een strategie voor cryptocurrencies.