amazon lanceert nft marktplaats

Amazon lanceert NFT-marktplaats

Het grote Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon lanceert deze maand zijn NFT-marktplaats. Tenminste, dat gerucht gaat rond. Het nieuwe online platform kan al binnen een week live gaan, maar de datum staat nog niet helemaal vast.

Amazon gaat het kopers makkelijker maken

Amazon wil het kopers makkelijker maken om NFT’s aan te kopen via hun eigen platform. Zo willen ze bijvoorbeeld de betaling met fiatgeld via een creditcard laten verlopen. De koper heeft dan geen technische kennis of crypto nodig om NFT’s aan te kopen of te bewaren. Met alleen een Amazon-account is het dan mogelijk om tokens te kopen.

Via het online-platform is het straks ook mogelijk om met een creditcard NFT’s te kopen. Vervolgens krijgt de koper de fysieke producten thuis geleverd die betrekking hebben op de NFT’s. Dit wordt ook wel ‘phygital’ genoemd. Verder wil het e-commercebedrijf inzetten op de combinatie van blockchain en gaming.

Private blockchain

Dit is nog niet alles. Amazon wil een eigen private blockchain lanceren met verschillende Ethereum (EHT) projecten. Voor deze lancering is de samenwerking met Avalanche (AVAX) en Chainlink (LINK) erg belangrijk.

Amazon Digital Marketplace

De naam van het nieuwe platform wordt ‘Amazon Digital Marketplace’. Allereerst gaat het platform live in de Verenigde Staten. Wij moeten er dus nog even op wachten. Amazon telt zo’n 197 miljoen gebruikers per maand. Het doel is om al deze bezoekers in de toekomst allemaal naar Amazon Digital Marketplace te trekken.