nft crypto kunst

12-jarige jongen verkoopt voor 338.000 euro aan NFT’s

Een 12-jarige jongen zou de afgelopen weken voor meer dan 338.000 euro aan zelfgemaakte NFT’s hebben verkocht. De Engelse jongeman wist het extreem hoge bedrag te verdienen met de ontwikkeling van afbeelding van walvissen. De digitale afbeeldingen werden als non-fungible tokens verkocht.

Weird Whales

Het kunstproject van de jonge kunstenaar kreeg de titel ‘Weird Whales’ en wist al snel een internationaal publiek te bereiken. Gedurende de zomervakantie kwam de kunstverzameling in het nieuws en ging zijn verhaal viral op het internet. De Engelse jongen maakte 3350 afbeeldingen en verkocht deze per stuk. De 12-jarige jongen zorgde eigenhandig voor promotie op diverse sociale media. Het verhaal van de jongen werd al snel opgepikt door grote mediakanalen. De inkomsten heeft de verkoper opgeslagen als Ethereum.

Wat zijn NFT’s?

Een non-fungible token is een digitaal bestand en kan van alles zijn. Het kan gaan om een concertregistratie, een afbeelding, een video of zelfs een Twitter-bericht. De naam van de eigenaar zal worden opgeslagen in de NFT. Een non-fungible token is uniek en kan worden doorverkocht. De NFT’s worden overal ter wereld opgeslagen en het is voor iedereen mogelijk om de transacties te kunnen zien. In 2021 ontplofte de NFT-markt en gingen er al vele digitale kunstwerken voor miljoenenbedragen over de toonbank. Het is mogelijk om NFT’s te kopen op OpenSea of om zelf een NFT te creëren.