Royal Joh Enschede zet stappen richting toepassen NFT’s

04-01-2023 - door NFT.nl

timer 2 min leestijd

We horen er bijna dagelijks wel iets over: bedrijven die aan de slag gaan met non-fungible tokens. Althans, bedrijven proberen het. Zo ook Royal Joh Enschede. Een drukkerij van bankbiljetten, postzegels, beveiligde documenten en waardepapieren. Het verschil met andere bedrijven? Royal Joh maakt grote stappen richting het toepassen van NFT’s.

Experimenten met NFT’s en andere blockchain-toepassingen

Als we Fabian Vogelsteller – een van de bedenkers van Ethereum – moeten geloven, staan de komende jaren in het teken van experimenteren met NFT’s en andere blockchain-toepassingen. Hij maakt de vergelijking met het internet: ieder bedrijf moest en wilde een website hebben, maar wist vervolgens niet wat je daar mee kon doen. En kijk eens hoe dat heeft uitgepakt. Het internet is niet meer weg te denken uit onze levens.

Royal Joh wilde ook experimenteren met blockchain-toepassingen. Het bedrijf ging op zoek naar een nieuw platform wat niet alleen veilig is, maar ook gebruiksvriendelijk, sneller én milieuvriendelijker dan bestaande platformen. Er werd, dankzij een samenwerking met ProxID en Digital Trust Solutions, een proof-of-stake blockchain opgezet. Niet alleen voldoet deze aan bovenstaande eisen, maar de prijs van een transactie is ook nog eens teruggebracht van 27 euro naar één cent.

Ontwikkelingen van Web3

Web3 komt eraan, daar hebben we het vaak over. Maar wat is dat dan precies? Web3 is een gedecentraliseerde versie van het internet. De regie ligt bij deze versie van het internet niet bij grote technologiebedrijven zoals Microsoft en Google, maar bij de internetgebruikers zelf. We zien dat bedrijven steeds meer op Web3 en alles wat daarbij komt kijken gaan focussen. Dat Web3 een heleboel voor ons in petto heeft, is één ding dat zeker is. Uiteraard houden we je op NFT.nl op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom NFT’s, Web3 en cryptovaluta’s.

Voorbeelden van geslaagde NFT-projecten

Als we het hebben over grote geslaagde NFT-projecten, komen vooral de Bored Ape Yacht Club en CryptoPunks naar voren. De BAYC is een verzameling NFT’s van aangeklede apen. De collectie haalt regelmatig het nieuws en ook YugaLabs, het bedrijf achter de NFT’s komt regelmatig voorbij op het internet. Ook de verzameling CryptoPunks is razend populair. CryptoPunks was tevens de eerste NFT-collectie die op de markt kwam, en daarmee is het dus ook de oudste. De collectie bestaat uit 10.000 gepixelde figuren. Beide collecties zijn anno 2023 nog steeds ontzettend gewild.

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!