Open Sea niet langer grootste NFT-platform

03-03-2023 - door NFT.nl

timer 2 min leestijd

Lange tijd hebben veel NFT-platformen geprobeerd om in de buurt te komen van Open Sea. Dat lukte tot op heden niet. Recentelijk is daar verandering ingebracht door platform Blur. De NFT-marketplace is op dit moment groter dan Open Sea. We vertellen je meer.

Upstart Blur

Blur is een zogenoemde Upstart. Het platform lanceerde in oktober na 11 miljoen dollar aan kapitaalinjectie van investeringsfonds Paradigm. Er werd een lading aan eigen tokens gedropt (BLUR) aan hun gebruikers als beloning. Het grootste verschil met Open Sea is dat Blur geen transactie-fees rekent, waar Open Sea dat wel doet met 2,5%. Om te concurreren met Blur verlaagde Open Sea tijdelijk de commissie naar 0. Een soort damage control denken wij.

Blur draaide in de maand februari een omzet van 1,04 miljard dollar aan handelsvolume. Flink meer dan Open Sea draaide: 479 miljoen dollar. Ook zeker niet mis, maar Blur trekt toch echt aan het langste eind in deze strijd.

Hoe lang houdt Blur dit vol?

De grootste vraag is: hoe lang houdt Blur dit vol? Het platform krijgt al kritiek uit de NFT-community omdat ze het snel-geldmodel weer terug zouden brengen in de NFT-wereld. De community heeft moeite met dat model. Wij voorspellen dat Blur niet lang aan kop blijft in de strijd om het grootste NFT-platform. Open Sea is al langer stabiel in de NFT-wereld en heeft al flink naam gemaakt in de afgelopen jaren.


NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!