Magic Eden ETH marketplace gaat vandaag live

27-02-2024 - door NFT.nl

timer 5 min leestijd

In een opmerkelijke stap voorwaarts voor de NFT-gemeenschap, heeft Magic Eden, voorheen bekend om zijn integratie met Bitcoin (BTC), Solana (SOL) en Polygon (MATIC), officieel Ethereum (ETH) toegevoegd aan zijn lijst van ondersteunde blockchain-platforms. Deze strategische uitbreiding opent nieuwe deuren voor NFT-verzamelaars en -makers, en vestigt Magic Eden’s reputatie als een veelzijdige en inclusieve marktplaats.

“We beschouwen deze samenwerking met Magic Eden als een overwinning voor het hele ecosysteem,” aldus Yuga Labs CEO Daniel Alegre. “We waarderen iedereen in de ruimte die stappen in deze richting zet, en nodigen gelijkgestemde deelnemers uit om aan boord te komen. Magic Eden steekt daadwerkelijk de handen uit de mouwen, en samen ondersteunen we de ontwikkeling van een Ethereum-marktplaats die makers zal ondersteunen, zonder wie web3 niet zou bestaan.”

Yuga Labs, de thuisbasis van collecties als Bored Ape Yacht Club (BAYC), Twelvefold, Otherside, Meebits, CryptoPunks en 10KTF, had op 4 november 2023 aangekondigd een partnerschap te zijn aangegaan met Magic Eden, het toonaangevende cross-chain NFT-platform, om tegen het einde van het jaar de nieuwe Magic Eden Ethereum-marktplaats te lanceren. Dat werd uitgesteld naar begin 2024 en Ethereum op Magic Eden lijkt vandaag een werkelijkheid te worden.
Als de eerste belangrijke Ethereum-marktplaats die contractueel verplicht is om maker royalties te respecteren Laten Magic Eden en Yuga Labs zien toegewijd te zijn aan de makers en creators van NFT’s op het Ethereum-netwerk.

Een pionier in NFT-innovatie

Magic Eden staat bekend als een voorloper in de NFT-ruimte, met een platform dat gebruiksgemak en een breed scala aan NFT-collecties biedt. Met de integratie van Ethereum omarmt Magic Eden een nieuwe dimensie van mogelijkheden. Ethereum’s krachtige smart contract-functionaliteit en levendige gemeenschap van ontwikkelaars en kunstenaars beloven een rijke toevoeging aan het toch al diverse aanbod van Magic Eden.

Het belang van Ethereum voor NFT’s en Magic Eden

Dankzij zijn pioniersrol in smart contract-technologie en tokenstandaarden zoals ERC-721 en ERC-1155, staat Ethereum bekend om zijn krachtige en vooral flexibele infrastructuur die de basis vormt voor een groot deel van de NFT-markt. Ethereum heeft namelijk de weg aangelegd voor de NFT-revolutie.

“De integratie van Ethereum is een belangrijke mijlpaal in onze missie om de NFT-markt te democratiseren,” zegt Jack Lu, CEO van Magic Eden. “We zijn verheugd om de Ethereum-community te verwelkomen en samen te werken aan het vormgeven van de toekomst van digitale kunst en collectibles.”

Door Ethereum te integreren, biedt Magic Eden nu toegang tot een nieuwe zee van NFT’s en versterkt het zijn positie als een centrale hub voor NFT-handel.

Ethereum-NFT’s kopen en verkopen op Magic Eden

Magic Eden vereenvoudigt de koop en verkoop voor Ethereum-gebaseerde NFT’s. Hier volgt een kort overzicht om aan de slag te gaan:

  1. Wallet connect: Sluit je Ethereum-compatibele wallet, zoals MetaMask, aan op Magic Eden om te beginnen met handelen.
  2. Verken en ontdek: Doorzoek de uitgebreide collecties van NFT’s beschikbaar op het platform. Maak gebruik van de zoekfuncties om te ontdekken wat jij leuk vindt of zoek direct naar een specifieke collectie of NFT.
  3. Aankoop en verkoop: Koop NFT’s direct of via een veiling met ETH. Om te verkopen, upload je eenvoudig je NFT, stel je een prijs in, en publiceer je deze op het platform.

Uitdagingen en kansen

De uitbreiding naar Ethereum brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee. Terwijl Ethereum’s netwerkdrukte en hoge “gas fees” (transactiekosten) bekende hindernissen zijn, biedt de overstap naar Ethereum 2.0 en het toenemende gebruik van laag-2 oplossingen zoals Optimism en Arbitrum hoop op een efficiëntere en kosteneffectievere toekomst voor Ethereum-gebaseerde NFT-transacties op Magic Eden.

Een blik op de concurrentie

In een recent interview belichtte Yuga Labs, de maker van Bored Ape Yacht Club, het belang van marktplaatsen die royalty’s afdwingen voor kunstenaars en creators​​. Magic Eden’s besluit om Ethereum te integreren, weerspiegelt zijn inzet voor het ondersteunen van de rechten van creators en kan het platform onderscheiden in een steeds competitiever wordende markt.

Magic Eden’s uitbreiding en partnerschappen

De uitbreiding naar Ethereum brengt veel aanpassingen voor Magic Eden met zich mee. Het platform heeft niet alleen zijn technologische infrastructuur versterkt om gebruiksvriendelijk te zijn voor Ethereum-gebruikers, maar heeft ook strategische partnerschappen gesloten met vooraanstaande creators en projecten binnen het Ethereum-ecosysteem. Deze samenwerkingen verrijken het aanbod van Magic Eden met unieke, Ethereum-gebaseerde NFT-collecties, waardoor verzamelaars toegang krijgen tot een nog breder scala aan digitale kunstwerken en memorabilia.

Vooruitzichten en toekomstige plannen

Deze uitbreiding naar Ethereum, samen met de recente integratie van Bitcoin Ordinals en de open-source beschikbaarheid van hun gedeeltelijk ondertekende Bitcoin-transactie-infrastructuur, toont Magic Eden’s toewijding aan de blockchain-gemeenschap en zijn streven naar een meer inclusieve en verbonden NFT-markt​​. Door daarnaast samen te werken met vooraanstaande projecten en zich te focussen op het respecteren van creators’ rights, zet Magic Eden een nieuwe standaard in de NFT-industrie. Met dit signaal wordt duidelijk dat het platform niet alleen de groei van het Ethereum NFT-ecosysteem ondersteunt, maar ook een leidende rol wil spelen in het vormgeven van de toekomst van digitale kunst en collectibles.

Conclusie

De toevoeging van Ethereum aan Magic Eden is meer dan een technische mijlpaal; het is een strategische zet die het platform in staat stelt om te groeien en mee te groeien met de NFT-markt, de creators en artiesten. Deze ontwikkeling versterkt Magic Eden’s positie als een inclusieve en innovatieve marktplaats die klaar is om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Terwijl we vooruitkijken, is het duidelijk dat Magic Eden’s reis in de NFT-wereld nog maar net begonnen is, met beloftes van meer innovatie, groei, en succes in de toekomst.

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!