BlackRock’s tokenized securities fund bereikt mijlpaal van $500 Miljoen

09-07-2024 - door NFT.nl

timer 3 min leestijd

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft met zijn USD Institutional Digital Liquidity Fund (bekend als BUIDL) een indrukwekkende mijlpaal bereikt. Dit fonds, dat in maart 2024 werd gelanceerd in samenwerking met Securitize, heeft nu een marktkapitalisatie van $500 miljoen. Het succes van BUIDL weerspiegelt de groeiende acceptatie van blockchain-technologie in de traditionele financiële sector en groeiende Real-World Asset (RWA) sector. 

Bron: https://dune.com/Marcov/blackrock-buidl 

Wat is BUIDL?

BUIDL is een getokeniseerd treasury-fonds, wat betekent dat het gebruikmaakt van blockchain-technologie om traditionele financiële activa, zoals staatsobligaties, te digitaliseren en verhandelbaar te maken op een blockchain-netwerk. BUIDL maakt gebruik van de industrieleidende Ethereum Blockchain. Dit fonds is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar en biedt maandelijkse dividenduitkeringen. BUIDL wordt beheerd door BlackRock, wat zorgt voor een hoge mate van vertrouwen en veiligheid bij beleggers.

Belangrijke factoren voor het succes

Een van de sleutelfactoren achter het succes van BUIDL is de ondersteuning door Ondo Finance, een van de leidende RWA-protocollen. Ondo Finance gebruikt BUIDL als onderpand voor zijn OUSG-token, wat heeft geleid tot aanzienlijke aankopen van het fonds. Deze strategische samenwerking heeft bijgedragen aan de snelle groei van de marktkapitalisatie van BUIDL.

Daarnaast biedt BUIDL beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de voordelen van blockchain-technologie, zoals transparantie, veiligheid en efficiëntie, terwijl ze tegelijkertijd toegang hebben tot traditionele financiële activa. Deze combinatie maakt BUIDL aantrekkelijk voor zowel institutionele als particuliere beleggers.

Toekomstperspectieven

De mijlpaal van $500 miljoen is slechts het begin voor BUIDL. BlackRock blijft zich inzetten voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van zijn getokeniseerde fondsen. Het succes van BUIDL kan andere grote spelers in de financiële sector inspireren om soortgelijke producten te lanceren, wat kan leiden tot een bredere acceptatie van blockchain-technologie in de traditionele financiële wereld.

Bovendien kan de groei van getokeniseerde fondsen zoals BUIDL bijdragen aan een meer liquide en efficiënte markt voor staatsobligaties en andere financiële activa. Dit kan op zijn beurt de toegankelijkheid en transparantie van deze markten verbeteren, wat gunstig is voor beleggers wereldwijd.

RWAs en NFT’s 

Hoewel BUIDL nog geen gebruik maakt van NFT’s in hun functionaliteit, zijn hier zeker interessante mogelijkheden voor. De groeiende interesse en financiële investeringen in RWA’s stimuleren innovatie, zoals het gebruik van zero-knowledge proofs in dNFT’s voor verbeterde privacy en schaalbaarheid in vastgoed. Daarnaast combineren semi-fungible tokens (SFT’s) de voordelen van fungibele en niet-fungibele tokens, wat nieuwe mogelijkheden biedt voor tokenisering en fractionalisering.

Conclusie
BlackRock’s BUIDL-fonds heeft met zijn marktkapitalisatie van $500 miljoen een belangrijke mijlpaal bereikt en toont het potentieel van blockchain-technologie in de financiële sector. Met voortdurende steun van strategische partners zoals Ondo Finance en de bredere acceptatie van getokeniseerde activa, lijkt de toekomst rooskleurig voor BUIDL en vergelijkbare initiatieven. BlackRock blijft een pionier in het integreren van innovatieve technologieën om waarde te creëren voor zijn beleggers.

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!