Autogigant Mercedes lanceert NFT-collectie

06-06-2023 - door NFT.nl

timer 2 min leestijd

Er zijn steeds meer bedrijven die wel toekomst zien in de wereld van de non-fungible tokens. Zo lanceerde Amazon een NFT-marktplaats en lanceerde Adidas en Nike een eigen NFT-collectie. En het blijft niet alleen bij die bedrijven. Autogigant Mercedes maakte recent bekend een eigen NFT-collectie te lanceren.

Samenwerking met Nederlandse kunstenaar

Aan de eerste NFT-collectie die Mercedes uit zal brengen zit gelijk een Nederlands tintje. De collectie is namelijk in samenwerking met Nederlandse kunstenaar Harm van den Dorpel. Mercedes introduceerde vorige maand al een Web3 tak genaamd Mercedes-Benz NXT, waarbij er een toewijding werd gemaakt aan het opbouwen van een aanwezigheid binnen de wereld van Web3. In combinatie met het gebruik van de blockchain legt de autogigant de focus op digitale verzamelobjecten en virtuele ervaringen in bijvoorbeeld een Metaverse.

Drie collecties

Als we de aankondiging op Twitter moeten geloven dan komen er drie collecties, waarvan de eerste dus binnenkort wordt gelanceerd. De eerste collectie gaat Maschine heten en zal bestaan uit 1000 tokens, volledig gebaseerd op Ethereum. Hierbij wordt er ingespeeld op thema’s als perceptie en snelheid. Dit is dus een samenwerking tussen Fingerprints DAO en Harm van den Dorpel.

https://twitter.com/MercedesBenzNXT/status/1663585720689205249?s=20

De veiling van de collectie vindt plaats op 7 juni. Er wordt gestart met een hoge startprijs en deze gaat vervolgens stapsgewijs omlaag.

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!