zo word je rijk van digitale kunst blog

Zo word je rijk van digitale kunst

De kunst is altijd al een waardevolle business geweest, maar de komst van de non-fungible tokens (NFT’s) hebben de kunstwereld compleet op zijn kop gezet. De digitale kunstwerken leveren dan ook miljoenen euro’s op. Het gaat om de gekste kunstobjecten, zoals afbeeldingen van honden, avatars, Tweets en memes. De eigenaar van een NFT ontvangt een token, wat eigenlijk dient als het bewijs van eigendom. Er zijn al ongekend veel investeerders en kunstenaars rijk geworden met de NFT’s en dat is nog altijd goed mogelijk. Je moet dan wel investeren in het juiste project. Hieronder hebben wij voorbeelden genoteerd van succesvolle NFT-projecten:

Nyan Cat

De successen uit het verleden bieden schijnbaar ook nog genoeg kansen. Dat blijkt wel uit een bekende internetsensatie van ruim 10 jaar geleden. Een afbeelding van een vliegende kat voor een regenboog werd een extreem groot succes. Natuurlijk hielp het deuntje ook wel mee. Je kan de internetsensatie nu zien als een kunstwerk, dat bleek ook wel toen het digitale kunstobject werd verkocht voor ruim een half miljoen dollar. In eerste instantie begon de veiling op 3 Ethereum, maar binnen no-time steeg het bedrag naar een bizarre hoogte.

Weird Whales

Dat je geen bekende kunstenaar hoeft te zijn om rijk te worden met non-fungible tokens, dat werd wel bewezen door de 12-jarige Benyamin Ahmed. Het jongetje uit Londen maakte eigenhandig 3000 NFT’s, het ging om afbeeldingen van walvissen. Hij besloot het project de naam ‘Weird Whales’ te geven. De jongen verdiende meer dan 300.000 dollar met zijn plaatjes. Waarschijnlijk kreeg Ahmed wel nog de nodige hulp van zijn vader, een ervaren programmeur.

Doge

Het hondenras Shiba Inu heeft altijd een belangrijke rol gespeeld binnen de cryptowereld. De Dogecoin en de Shiba Inu groeide uit tot grote successen. Echter is er een speciale afbeeldingen van een Shiba Inu hond die als iconisch mag worden gezien. De desbetreffende afbeelding werd aangeboden op een veilingsite en werd verkocht voor een waanzinnig bedrag van vier miljoen dollar. De veiling duurde 72 uur en de veiling werd gestart door de eigenaar van de beroemde hond.

CryptoPunk #7523

De NFT-collectie CryptoPunk bestaat uit 10.000 afbeeldingen, waarvan sommige gezichten bijzonder waardevol zijn. De CryptoPunk #7523 werd verkocht voor 11,8 miljoen euro. Een opmerkelijk hoog bedrag. Dat komt voornamelijk door de zeldzaamheid van de NFT. De desbetreffende afbeelding is een alien, waarvan er negen in omloop zijn. De CryptoPunk draagt ook nog een mondkapje, wat voor nog meer zeldzaamheid zorgt.

Everydays: The First 5000 Days

De kunstenaar Mike Winkelmann staat ook wel beter bekend als ‘Beeple’. De artiest wist allerlei geweldige kunstwerken te creëren en daarvan is een collage gemaakt. De collage kreeg de naam ‘Everydays: The First 5000 Days’ en kwam op de veiling te staan. Uiteindelijk werd het kunstobject verkocht voor het indrukwekkende bedrag van 69,3 miljoen dollar.