Social Media NFT

Welke Social Media kanalen zijn het beste voor NFT’s?

Facebook, Instagram, Twitter, slechts enkele voorbeelden van social mediakanalen die in 2022 heel veel worden gebruikt. De wereld van Non Fungible Tokens gaat heel goed samen met de wereld van online media. Welke Social Media kanalen zijn het beste om je NFT’s te laten zien of te promoten? Dat vertellen we in deze blog.

Top 3 social mediakanalen

We sommen de top 3 hieronder voor je op:

3. Discord

Discord is een social media platform speciaal gemaakt voor gamers. Het doel van het platform was in eerste instantie om gamers communities te laten opbouwen en onderling te laten communiceren. Discord speelt een belangrijke rol binnen de NFT-community. Er zijn dan ook verschillende NFT-servers (vergelijkbaar met chat groepen) te vinden waar je tips kunt krijgen en nieuwtjes kunt lezen. Het platform is toegankelijk voor iedereen en er zijn diverse openbare servers te vinden die te maken hebben met Non Fungible Tokens.

2. Instagram

Dat Instagram booming is, hoeven we de meeste van jullie niet te vertellen. Dat Instagram ook een goed platform is voor het showen van je Non Fungible Tokens, kan voor sommigen wel als een verrassing komen. Een NFT delen als een reguliere afbeelding is mogelijk, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van Instagram Stories: daarbij is een afbeelding 24 uur zichtbaar.

Meta-CEO Mark Zuckerberg maakte eerder dit jaar bekend dat Instagram binnenkort ondersteuning krijgt voor NFT’s. Er is nog niet precies bekend hoe deze ondersteuning wordt ingericht, maar het lijkt erop dat het mogelijk zal zijn je NFT’s als profielfoto in te stellen. Ook gaat het gerucht dat je NFT’s zou moeten kunnen minten, maar ook daar is verder nog weinig over bekend. In de testversie is het voor sommigen nu al mogelijk NFT’s te delen. Wij wachten met smart tot de update voor de rest van de wereld – en dus ook voor ons – beschikbaar is.

1. Twitter

Twitter is dé nummer 1 als het gaat om beste social mediakanalen om je NFT’s te laten zien of te promoten. Het platform heeft recentelijk zelfs NFT-profielafbeeldingen gelanceerd: NFT-profielfoto’s worden weergegeven in een speciale zeshoekige vorm. Door je cryptowallet te koppelen, kun je een NFT-profielafbeelding kiezen. Twitter is zonder twijfel het grootste kanaal voor NFT’s en cryptovaluta. Vrijwel iedere exchange of ontwikkelaar is te vinden op het platform, maar we zien er ook veel bekende personen op terug die in het bezit zijn van NFT’s en/of cryptovaluta. Denk aan Snoop Dogg, Steve Aoki en Elon Musk.