welke nfts zijn populair blog

Welke NFT’s zijn populair?

NFT’s zijn sinds 2021 razend populair. Voor wie niet weet wat NFT’s überhaupt zijn; dit zijn digitale verzamelobjecten. Denk bijvoorbeeld aan een digitaal kunstwerk, maar dan op het gebied van crypto en blockchains. Hier kun je dus eigenaar van worden, en hoewel je het misschien niet zou verwachten kunnen de waardes soms abnormaal hoog zijn. 

NFT’s bestaan al jaren, maar kennen dus sinds het afgelopen jaar een ongekende piek. Als je je meer wilt verdiepen in NFT’s en de verschillende soorten binnen deze wereld, dan is het volgende top 5 lijstje handig om eens door te lezen! 

5. Cool Cats

Eén van de belangrijkste opkomende NFT was Cool Cats. Dit omdat vele bekende en grote merken een partnership aangingen om in ruil daarvoor een eigen verzameling aan te bieden. Een van de meest bekende samenwerkingen was tussen Cool Cats en TIME Magazine. Keith Grossman, de voorman van dit tijdschrift, zorgde ervoor dat NFT’s bij een breder publiek populair werden. Dit omdat hij meerdere Cool Cats bezit, en ook een groot voorstander is van NFT’s. Omdat er nog een token en een breeding op de planning staat voor Cool Cats, is de verwachting dat deze NFT alleen nog maar populairder zal worden in 2022. 

4. The Sandbox

Meerdere weken achter elkaar wordt er een zogeheten Play-to-earn-evenement gehouden; The Sandbox Alpha. Tijdens The Sandbox kunnen gebruikers de Metaverse verkennen, daar heb je een Alpha Pass voor nodig. Dit is een NFT-ticket, om aan de 18 activiteiten die plaatsvinden deel te nemen. De Alpha Pass heb je nodig tot 1000 SAND-dollars, ook om speciale NFT’s souvenirs te krijgen. Wil je liever geen Alpha Pass kopen? Dan kun je nog steeds genieten van The Sandbox, al zijn de mogelijkheden dan wat beperkter. 

3. Art Blocks

De bedenker van Art Blocks is Erick Calderon, die Art Blocks in 2021 ontwierp. Het is een ‘Generative Art NFT-project’, en inmiddels één van de meest bekende in de non-fungible community op het gebied van tokens. Art Blocks wordt door vele verschillende artiesten gebruikt om de collecties van hun NFT aan het grote publiek voor te stellen. Omdat het een specifieke soort art mogelijk maakt voor elke munt, is Art Blocks een uniek project. 

2. CryptoPunks

Larva Labs ontwierp in 2017 CryptoPunks, en aan het jaartal te zien kun je misschien wel al raden dat dit een van de eerste NFT-collecties was. Het is een van de ‘blue chip’ NFT-projecten, en een gebruiker van Ethereum (een soort crypto valuta). Binnen CryptoPunks vind je een verzameling van meer dan 10.000 verschillende NFT’s, met vele verschillende kenmerken. Vooral bij atleten en beroemdheden is dit een populair platform, en bestaan deze twee groepen ook uit de rijkste gebruikers. CryptoPunks bevat 24 apes en 9 aliens, en kan serieus veel geld opleveren. Zo is er ooit op een veiling een 9-delige collectie van CryptoPunks voor 17 miljoen dollar verkocht! 

1. Bored Ape Yacht Club

Op nummer 1 van deze top 5 staat de Bored Ape Yacht Club, en deze soort NFT kent een van de leukste oorsprongen. Een collectie van ongeveer 10.000 apes werd eind april 2021 gelanceerd, met een oorspronkelijke vaststelling van 0,08 Ethereum per ape. Inmiddels is die waarde gestegen naar 59 Ethereum, en daarmee zou je kunnen concluderen dat CryptoPunks onder deze NFT staat. Ook Bored Ape Yacht CLub is populair bij de celebrity; zo hebben verschillende beroemdheden de gekochte apes op hun NFL kleding/sneakers gezet. Deze NFT is tegenwoordig zelfs een partnership van Adidas! 

Maar is het handelen in NFT’s dan echt zo makkelijk?

Het antwoord is helaas: nee. Want hoewel NFT’s een makkelijk handelsproduct lijkt, zitten er zeker haken en ogen aan. Daarom als aanvulling op de top 5 verschillende tips voor je om succesvol én verantwoord te handelen in NFT’s. 

Eerst goed onderzoeken, dan pas iets kopen

Sommigen NFT’s zijn erg mooi om te zien, en daarnaast kun je er ook met een zelfontworpen verdienmodel ook nog eens goed geld mee verdienen. En dat is de ideale combinatie. Als je geld genoeg hebt, dan maakt het voor jou waarschijnlijk minder uit hoeveel waarde een NFT je gaat opleveren. Heb je een kleiner budget, verricht dan eerst goed onderzoek voordat je tot aankoop overgaat. Dan kun je de waarde van een NFT voor in de toekomst nog beter inschatten. 

Wordt onderdeel van een NFT-community

De betekenis van een community, is een groep van mensen met dezelfde interesses in een bepaalde NFT, die graag tips en tricks aan elkaar uitwisselen. Ook het verkopen van NFT’s wordt nu eenmaal net wat makkelijker als je dezelfde interesses hebt! Hierdoor is de kans om met je NFT een mooi bedrag te verdienen wat groter.