Lord of the rings NFT

Warner Bros kiest bij eerste NFT-filmrelease voor “The Lord of the Rings”

Fanatieke verzamelaars van Peter Jackson’s “The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring” krijgen de kans om limited-edition multimedia nonfungible token (NFT)-versies van de film te kopen. Warner Bros. Home Entertainment heeft samen gewerkt met het blockchain-bedrijf Eluvio om “The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring” (Extended Version) Web3 Movie Experience te lanceren. Deze is beschikbaar geworden op vrijdag 21 oktober 2022 en is te krijgen in twee varianten via web3.wb.com. Het is de eerste keer dat een grote filmstudio een film uitbrengt als NFT’s, dit zijn unieke identificatiecodes die het eigendom van digitale inhoud verifiëren.

“The Fellowship of the Ring” NFT’s  is de eerste die beschikbaar zal zijn in de “WB Movieverse”, een nieuwe marktplaats die in de toekomst andere titels uit de studio zal bevatten. Jessica Schell, een hoge medewerker van Warner Bros. Home Entertainment, zei dat toekomstige releases nog moeten worden bepaald maar dat deze er absoluut gaan komen. Op het platform kunnen fans film-NFT’s kopen, verkopen en verhandelen.

Wat kan je verwachten van de NFT-variant van Lord of the Rings?

De multimedia NFT die Warner Bros en Eluvio hebben gemaakt van de Lord of The Rings zijn in twee varianten beschikbaar. De Epic Edition daar zijn 999 exemplaren van beschikbaar en deze zijn te koop voor 100 dollar per stuk. Van de Mystery Edition zijn er meer van beschikbaar namelijk 10.000 stuks en deze kosten zo’n 30 dollar per stuk. Bij beide varianten kunnen kopers de uitgebreide versie van de film (je moet er even voor gaan zitten, namelijk welgeteld 3 uur en 48 minuten) in 4k UHD bekijken. Daarnaast hebben ze toegang tot meer dan acht uur aan speciale functies, honderden afbeeldingen en verborgen AR-verzamelobjecten. De Epic Edition bevat navigatiemenu´s voor drie van de filmlocaties te weten: The Shire, Rivendell en Mines of Moria en hierbij zit ook locatie specifieke kunst. De Mystery Editon bevat één van de drie locaties, willekeurig toegewezen. Als laatste toevoeging heeft de Epic Edition ook nog extra afbeeldingsgalerijen die in de Mystery Edition niet zitten.

Smaakt dit naar meer?

Michelle Munson, de CEO en medeoprichter van Eluvio, het bedrijf wat samen met Warner Bros de NFT-variant van Lord of the Rings heeft gemaakt, kijkt positief terug op de samenwerking en verwacht een mooie toekomst. “We hebben een uniek op blockchain gebaseerd protocol en netwerk voor inhoud gecreëerd waarmee inhoud op een gedecentraliseerde manier kan worden opgeslagen en gestreamd, waarbij alle eigendom door blockchain wordt beheerd”, zegt Michelle. Dit maakt de weg vrij voor meer unieke NFT-content en nieuwe samenwerkingen.

Dat partijen als Warner Bros, een gigant in de filmwereld, inzet op samenwerkingen en projecten op NFT-gebied kan als een zeer positieve ontwikkeling worden gezien. Er staan nog meer film releases op het programma en hopelijk draagt dit wereldwijd bij aan een betere acceptatie bij het grote publiek op het gebied van NFT’s.