OpenSea NFT

Vraag naar NFT’s bereikt dieptepunt

We hebben je al eens eerder meegenomen in een artikel over de populariteit van non-fungible tokens en het feit dat de populariteit steeds meer afneemt. De vraag naar NFT’s is onlangs gedaald naar het laagste punt in bijna twee jaar. Hoe komt dat toch?

Nasleep vorige bearmarkt

Na de vorige bullmarkt nam de interesse in non-fungible tokens pas écht toe. Beter nog, het explodeerde. Er ging geen dag voorbij dat er niet over werd gepraat. Of dat nou op de socials was of in het nieuws. De markt voor NFT’s werd zelfs een heuse sector. Tot de bearmarkt van vorig jaar daar een abrupt einde aan maakte. Niet alleen de interesse in NFT’s nam af, maar de hele cryptomarkt lag op zijn gat.

Hoewel het handelsvolume van NFT’s in het eerste kwartaal van 2023 verdubbeld is, staat de markt op het laagste aantal gebruikers en verkopen sinds juli van 2021.

Ook verkopen gedaald

Niet alleen het aantal gebruikers op de grootste NFT-marketplaces zoals Blur, OpenSea en LooksRare is flink afgenomen, ook de verkopen zijn vreselijk hard gedaald. Het aantal verkopen ligt namelijk gelijk aan die van november 2021. Bijzonder, gezien de markt wel weer is aangetrokken de afgelopen periode. De kans is groot dat het te maken heeft met de wisselende economie. Stijgende gasprijzen, liquiditeitsproblemen in het belastingseizoen en duurdere boodschappen.