Ballon D'Or NFT

Voetbaltrofee Ballon d’Or uitgereikt als NFT

Voetballiefhebber of niet, de kans is groot dat je wel eens gehoord hebt van de Gouden Bal, ook wel de Ballon d’Or genoemd. De Gouden Bal is een voetbaltrofee die sinds 1956 ieder jaar wordt uitgereikt. De trofee is recentelijk ook als NFT uitgereikt. We vertellen je meer over deze bijzondere gebeurtenis.

Voor het eerst als NFT

Het is de eerste keer dat de Gouden Bal als NFT-collectie is uitgebracht. Pyriet, de steen waar de Ballon d’Or uit gemaakt is, is de inspiratie geweest voor de NFT. De winnaars van de avond kregen naast de echte Ballon d’Or ook de digitale versie mee naar huis.

Voordelen voor de eigenaar

De NFT is niet alleen bedoeld voor voetballers, maar is voor iedereen toegankelijk. Geïnteresseerden betaalden €249 euro voor de NFT.

Eigenaren van de Gouden Bal-NFT genieten van een aantal voordelen. Zo hebben zij het recht om te stemmen op de cryptokunstenaar die de potentiële volgende Gouden Bal-NFT maakt, krijgen zij een digitale versie van de Gouden Bal en ontvang ze een preview van de documentaire over de Gouden Bal 2022. Dit zijn slechts enkele van de velen voordelen die de NFT biedt.

Prijzen winnen bij aanschaf

Een ieder die de NFT heeft aangeschaft, geniet van bovenstaande voordelen. Maar daar blijft het niet bij. Er zijn verschillende prijzen verloot bij de aanschaf van de NFT’s. Een voorbeeld van zo’n prijs is 20 jaar toegang tot het evenement. De organisatie laat weten dat dit nog maar het begin is.

De Ballon d’Or werd dit jaar gewonnen door Karim Benzema, speler van Real Madrid. De Ballon d’Or Féminin werd gewonnen door Alexia Putellas, speelster van FC Barcelona.