voetbal en nft steeds vaker hand in hand

Voetbal en NFT steeds vaker hand in hand


De blockchain technologie is voor veel branches een grote kans, die steeds meer clubs met beide handen aanpakken. De kans is groot dat jouw kaartje voor een voetbalwedstrijd in de toekomst een NFT is, maar er is veel meer mogelijk. In dit artikel kun je de adoptie van NFT’s in de voetbalwereld ontdekken!

Sorare

Wanneer je geïnteresseerd bent in voetbal én crypto, dan is Sorare het spel voor jou! Sorare is een voetbal gerelateerd spel, dat gebouwd is op de blockchain. Het spel is onderdeel van de play-to-earn trend, waarbij je crypto kunt verdienen aan het spelen van spellen. Het is mogelijk om het spel gratis te spelen, maar je kunt er ook voor kiezen om zeldzame spelerskaarten te kopen en hiermee meer te verdienen.

De meeste mensen spelen de gratis versie, waardoor de concurrentie direct het grootst is bij deze toernooien. Er zijn verschillende zeldzame kaarten in het spel, die je kunt gebruiken in verschillende toernooien. Doordat deze toernooien zo specifiek zijn, is de concurrenten een stuk minder groot.

Club Brugge gaat NFT’s verkopen

Ook steeds meer voetbalclubs zien de kansen, die je kunt vinden op de cryptomarkt. Zo heeft elke Nederlandse topclub een samenwerking met een crypto gerelateerd bedrijf en beginnen de Belgische voetbalclubs ook met het ontdekken van de blockchain technologie.

Club Brugge is hier een voorbeeld van. De voetbalclub gaat zelf NFT’s verkopen. De voetbalclub wil doelpunten als NFT gaan verkopen, waardoor iemand het digitaal eigendom van een doelpunt kan hebben. Daarnaast heeft de Club meer ideeën voor NFT’s, dus er zullen meer unieke tokens volgen. Club Brugge is met deze plannen de eerste Belgische club die NFT’s op de markt brengt.

Messi lanceerde eerder al een reeks NFT’s

Niet alleen voetbalclubs, maar ook voetballers zijn actief bezig met de trend. Zo is Lionel Messi van start gegaan met de Messiverse. Dit project werd in samenwerking met Ethernity gelanceerd. De Messiverse bevat een collectie van NFT’s, die ontworpen zijn door BossLogic. De NFT’s zijn gebaseerd op de voetbalcarrière van Messi. Zo wordt onder andere de Copa America winst herinnert met een NFT.

De eerste NFT van Messi heet The Golden One. Andere stukken heten Man From Tomorrow en Man Of The Past. Aan de titels kun je al aflezen dat de hele voetbalcarrière van Messi belicht wordt. Hierdoor zullen zijn rugnummers op de NFT’s ook verschillen, aangezien Messi zowel met rugnummer 10 als 30 heeft gespeeld.

Neymar koopt Bored Ape NFT

Ook Neymar heeft de wereld van de NFT’s ontdekt. De Braziliaanse voetballer schittert niet alleen op de Franse voetbalvelden, maar nu ook met zijn profielfoto. Op 20 januari 2022 veranderde Neymar zijn profielfoto op Twitter, waarbij zijn Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT tentoon werd gesteld. In totaal bezit Neymar 2 BAYC NFT’s, die een aankoopprijs van ongeveer 1 miljoen dollar vertegenwoordigen. Neymar is niet de enige beroemde wereldburger die een non-fungible token van deze collectie bezit. Ook grootheden zoals Steve Aoki, Mark Cuban en Post Malone bezitten een BAYC NFT.