Visa NFT-collectie Master of Movement

Visa maakt nieuwe NFT-collectie bekend voor aanvang WK

Over anderhalve week start het Wereldkampioenschap (WK) voetbal in Qatar. In aanloop naar dit WK is Visa een samenwerking aangegaan met Crypto.com. Hier kun cryptocurrency kopen. Ze hebben een nieuwe NFT-collectie (non-fungible token) aangekondigd, de Master of Movement.

Inspiratiebron voor deze NFT-collectie zijn de fantastische goals van vijf bekende voetbalspelers. De namen van deze beroemde spelers zijn: Jared Borgetti, Tim Cahill, Carli Lloyd, Michael Owen en Maxi Rodriguez. De opbrengst van deze collectie gaat naar een goed doel.

Het volgende maakte Visa bekend op haar website:

’Het Visa netwerk maakt het verplaatsen van geld over de hele wereld vloeiend en naadloos, net zoals hoe de beste voetballers zich op het veld verplaatsen. Visa Masters of Movement brengt dit tot leven door een ongelooflijke samensmelting van voetbal, kunst en technologie. Ontdek hoe we iconische bewegingen omzetten in dynamische digitale kunstwerken, gemint in een uniek assortiment van NFT’s”.

Liefhebbers kunnen tot 8 november meedoen aan de veiling op de website van Crypto.com. Hier vind je de nieuwste collectie van de non fungible token (NFT), de Master of Movement. Visa gaat de totale opbrengst van de veiling doneren aan Street Child United, waarmee ze willen dat de straatkinderen in een ander daglicht komen te staan.

FIFA Fan Festival met eigen NFT’s

Op het FIFA Fan Festival, wat later deze maand wordt gehouden in Doha, krijgt de NFT Collectie officieel zijn primeur. Visa nodigt duizenden fans uit om hun legendarische moves te maken en vast te leggen in de Visa Master of Movement-ruimte. Deze moves zijn om te zetten in digitale kunst, welke te ontvangen is in de vorm van NFT’s. Op Crypto.com worden deze NFT’s aangeboden. Dit is de officiële handelsplatformsponsor van het WK voetbal.

Steven Kalifowitz, Chief Marketing Officer (CMO) bij Crypto.com zei het volgende:

Steven Kalifowitz, Chief Marketing Officer (CMO) bij Crypto.com zei het volgende:

‘’De FIFA World Cup is een van de meest geanticipeerde sportevenementen ter wereld en we zijn ongelooflijk enthousiast om fans een nieuwe manier te bieden om deel te nemen aan dit epische evenement. We zijn verheugd om samen te werken met Visa om Masters of Movement tot leven te brengen en fans de mogelijkheid te bieden om de meest unieke verzamelobjecten te creëren en te verzamelen tijdens FIFA World Cup Qatar 2022 die voor altijd op de blockchain zullen blijven bestaan’’.

Lees ook meer over NFT kopen en NFT verkopen!