vier bijzondere nfts van beroemdheden blog

Vier bijzondere NFT’s van beroemdheden

NFT’s worden langzaam maar zeker steeds populairder. Deze trend zal nog flink door blijven zetten. Inmiddels kun je namelijk haast van alles een non fungible token vinden. Daarbij zijn er tegenwoordig ook NFT’s waarin beroemdheden een rol spelen. Daarmee bedoelen we niet dat beroemdheden hierachter zitten, maar bijvoorbeeld een historische foto van een beroemdheid die tot een NFT is getransformeerd.

In dit artikel zullen we enkele bijzondere NFT’s van beroemdheden bespreken. Zo kun je jezelf amuseren met een verhaal dat tegelijkertijd interessant kan zijn als jij in dit soort NFT’s wilt investeren.

De zoen van Madonna en Britney Spears

Er is een NFT gebaseerd op een foto gemaakt in 2003 tijdens de Video Music Awards waar niet alleen Madonna, maar ook Britney Spears prominent aanwezig was. Op deze foto zag je ze namelijk elkaar zoenen.

De originele fotograaf, John Shearer heeft deze NFT deels uitgebracht en besloot deze NFT in Oktober te veilen. Tijdens de veiling die 72 uur duurde kon iedereen een bod uitbrengen. De opbrengsten van deze NFT werden deels geschonken aan een homobelangenorganisatie. Dit was een van de meest bekende NFT’s op het vlak van beroemdheden door de unieke manier waarop deze NFT gekocht kon worden en wat er met de opbrengsten werd gedaan.

De getekende kat van Paris Hilton

Een ander voorbeeld van een NFT van een beroemdheid is de getekende kat van Paris Hilton. Paris Hilton liet namelijk iemand ooit een schilderij van haar kat maken. Enkele jaren later besloot ze daar een NFT versie van te maken. Ze besloot deze NFT op het Ethereum netwerk uit te brengen. Uiteindelijk werd de NFT tijdens een 72 uur durende veiling voor ruim 17,000 dollar verkocht, wat iets meer dan 15,000 euro is. Ook Paris Hilton besloot de opbrengsten van deze NFT te doneren aan verschillende goede doelen zoals de LA Food Bank, Meals on Wheels en BB4 Homeless.

“Woman With Stick Cat” van Ellen Degeneres

Ook Ellen Degeneres, een presentator die beroemd is om haar eigen TV programma, bracht recentelijk enkele NFT’s uit. Ten eerste was er een NFT van haar selfie met een kat poppetje, oftewel de ”Stick Cat”. Er werden twee versies van deze NFT uitgebracht. De eerste versie had ongelimiteerde kopieën, terwijl de andere versie erg exclusief was met maar ruim tien kopieën.

Tevens is er een video versie van deze NFT uitgebracht waarop zij een beroemde monoloog uitvoert. Net als bij alle andere NFT’s die wij hiervoor hebben besproken, doneerde Ellen Degeneres ook haar NFT opbrengsten aan een goed doel, namelijk aan Chef José Andrés’ World Kitchen.

All in Lindsay Lohan

Tot slot heeft Lindsay Lohan ook enkele NFT’s uitgebracht. Lindsay Lohan, bekend als actrice in Hollywood, besloot om enkele kunstwerken waarin zij fungeerde uit te brengen als NFT. Een voorbeeld hiervan is een kunstwerk waar zij poseert voor een auto met het Bitcoin logo en daarboven de tekst ”Bitcoin to the moon”. Deze NFT representeert alle vrouwen die Bitcoin gemaakt hebben tot wat het nu is. Lindsay Logan is een fervent voorstander van cryptovaluta, waardoor deze NFT met veel enthousiasme werd ontvangen door iedereen.

Dit waren enkele bijzondere NFT’s van beroemdheden. Er zijn talloze andere bijzondere NFT’s van beroemdheden, maar we besloten deze vier er speciaal uit te lichten. Zoals je ziet zijn NFT’s zo mainstream geworden dat zelfs beroemdheden ze volledig omarmen. Ongetwijfeld zullen er de komende periode vele andere NFT’s van beroemdheden worden uitgebracht.