top 5 play to earn games in 2022 blog

Top 5: play-to-earn games in 2022

Nederlanders zijn dagelijks voor meer dan één uur aan het gamen. Het toont eens te nimmer aan dat gamen een populaire bezigheid is. De populairste spellen kopen wij in de winkel en spelen wij enkel voor het plezier. De spelontwikkelaars vullen de zakken en wij als gamers zien geen cent terug. Sterker nog, de waarde van een game neemt alleen maar af. In 2021 ontstond er een nieuwe trend, namelijk het concept ‘play-to-earn’. De nieuwe manier van gamen is dan ook zeer populair en niet alleen in de rijke landen. De gamers uit de derdewereldlanden verdienen zelfs hun brood met play-to-earn games. De games zijn gemaakt op de blockchain en spelen zelfs een essentiële rol binnen de blockchainindustrie. Een gamer kan simpelweg door te spelen geld gaan verdienen. In dit artikel hebben wij de 5 beste play-to-earn games op een rijtje gezet:

1. Axie Infinity

In 2021 wist het spel ‘Axie Infinity’ pas echt door te breken. De play-to-earn game brak record na record en is het populairste cryptospel van het moment. De speler zal de game spelen met kleine monsters, ook wel de Axies genoemd. Daarnaast is het ook mogelijk om de Axie Infinity token (AXS) te kopen bij verschillende cryptocurrency exchanges en brokers. De tokens zijn essentieel, aangezien jij daarmee alle attributen kan kopen voor in de play-to-earn game.

Je kan het spel uitsluitend spelen als jij de beschikking hebt over een monster, oftewel een NFT. Je kan een NFT kopen om mee te gaan spelen of gewoon puur als investering. Het is in de game ook mogelijk om Axies te kruizen en op die manier nieuwe NFT te maken. En ook die kan jij weer verkopen en het geldbedrag opstrijken. In oktober 2021 werd er een bedrag van ruim 8000 dollar neergelegd voor een Axie. Het spel kent een trouwe community en is actief op de sociale media. In totaal zijn er meer dan 200.000 spelers actief op Axie Infinity.

2. The Sandbox

The Sandbox is een bekende naam in de cryptowereld, het was dan ook één van de allereerste play-to-earn games. Het spel werd in 2011 al gelanceerd, maar het is zoveel meer dan alleen een game. Je komt in de game terecht in een soort metaversum. Het is voor alle gamers mogelijk om diverse elementen aan The Sandbox toe te voegen, maar ook zelf spellen te creëren. Er zijn ook grote bedrijven en zelfs artiesten die zich in de wereld van The Sandbox hebben gemengd. Een speler kan ook geld verdienen in deze virtuele wereld, bijvoorbeeld door stukken land te verkopen. Daarnaast is het mogelijk om Sand (SAND) te gaan staken en op die manier een leuk extra zakcentje te verdienen. De speler kan ook Sand (SAND) aanschaffen bij één van de exchanges of brokers.

3. Plant vs Undead

Er zijn ook wat onbekendere spellen die steeds meer aandacht krijgen, waaronder het populaire Plants vs Undead. Het play-to-earn spel kan worden gezien als gevecht tussen de undead/planten, maar ook de zombies. Het doel van de speler is om zichzelf optimaal te verdedigen tegen de vijanden die op de loer liggen. Tussendoor moet je ook nog de tijd zien te vinden op de planten te verzorgen. Een speler kan PVU tokens verdienen door Plants vs Undead te spelen. De Discord-groep van Plant vs Undead telt al meer dan een half miljoen leden. De tokens zijn op dit moment al te verkrijgen bij onder andere PanCakeSwap.

4. Farmers World

Het boerderijleven is altijd al interessant geweest voor veel mensen. Jij kan nu ook virtueel een eigen boerderij gaan beginnen in de play-to-earn game Farmers World. Je moet de gewassen gaan verbouwen en natuurlijk niet vergeten op tijd te oogsten. De speler dient wel over de nodige gereedschappen te beschikken en dat zijn de non-fungible tokens. De NFT’s kan jij gemakkelijk aanschaffen op de marktplaats van Farmers World. Het spel is trouwens nog in opbouw, dus werkt nog niet optimaal. Desondanks kent het spel al duizenden spelers en heeft er onlangs een IDO plaatsgevonden. Farmers World is zonder enige twijfel één van de interessante play-to-earn spellen van het moment.

5. Sorare

Sorare bestaat ook heel wat jaartjes en is voornamelijk populair onder de fans van de voetbalsport. Je kan virtuele voetbalplaatsjes sparen en een eigen team creëren. De spelersplaatsjes zijn vanzelfsprekend NFT’s en die kunnen aardig veel geld opleveren. Je kan de plaatjes kopen op de NFT-marktplaatsen of verdienen door Sorare te gaan spelen. Er zijn in het verleden NFT’s verkocht voor meer dan 200.000 euro, dat zegt wel iets. Het helpt wel als jij het enige weet van voetbal en de kwaliteiten van bepaalde spelers. De resultaten worden gebaseerd op de echte prestaties van de voetballers.