Game of Thrones

Teleurgestelde fans na introductie Game of Thrones NFT

Het was wachten op een NFT-collectie van de populaire serie Game of Thrones. Op dinsdag 10 januari was het eindelijk zover. De Build Your Realm-kaarten waren binnen zeven uur uitverkocht. De eerste reacties op de collectie zijn niet heel positief.

Kaartenset

De NFT-collectie die Warner Bros op de markt heeft gebracht is verkocht in de vorm van Hero Boxes. Deze boxes bestaan uit sets met kaarten. Eén kaart is de ‘held’ kaart, drie kaarten de verhaalkaarten en negen de grondstofkaarten. In totaal waren er 4.950 Hero Boxes beschikbaar. Eén box kost 150 dollar (0,11 ether).

Voor deze drop van de NFT-collectie heeft Warner Bros samengewerkt met NFT-marktplaats Nifty’s. Deze partij geeft aan dat er in een later stadium nog uitbreidingen van de collectie verwacht kunnen worden. Hierbij noemen ze bijvoorbeeld uitrustbare wapens en bepantsering voor de ‘helden’ kaarten.

De vraag is of deze belofte ook waargemaakt wordt. Dit soort speculaties en vage beloftes zijn voer voor handelaren. De huidige kopers van de NFT-kaarten van Game of Thrones lijken in ieder geval wat teleurgesteld te zijn, nadat ze hun Hero Box opendeden. Dit blijkt uit de vele reacties en foto’s die op Twitter verschenen afgelopen week.

Matige kwaliteit

Waar de reacties vooral eensgezind in zijn is de matige kwaliteit van de NFT’s. De ‘held’ kaarten zijn gemiddelde 3D-modellen van personages en zijn onder de maat. Hierin vallen vooral de ‘Saladevingers’ op die het wapen moeten vasthouden.

De grondstofkaarten die in elke set aanwezig zijn, vallen nog meer op. Een Twittergebruiker ontdekte namelijk dat veel van de afbeeldingen op de grondstofkaarten rechtstreeks afkomstig lijken van Shutterstock. Dit is een leverancier van stockfoto’s.

Niffty’s en Daz 3D, het bedrijf dat de 3D kunst heeft ontworpen, reageerde tot op heden nog niet op de kritiek op de nieuwe collectie.

Matige reacties, snel uitverkocht

Zelfs tijdens een bearmarkt waar de cryptomarkt en de NFT-wereld mee te kampen heeft, komen er zo nu en dan collecties die flink wat geld opleveren. Zo bracht ondanks nog de NFT-collectie van Donald Trump meer dan vijf miljoen dollar op.

Hoe negatief de eerste reacties ook zijn op de collectie van Game of Thrones, de collectie was toch een succes. Binnen zeven uur was de collectie van 4.950 Hero Boxes uitverkocht. Dit leverde zo’n 75.000 dollar op. Liefhebbers van de populaire serie kunnen in de toekomst nog meer drops verwachten.