Spotify NFT

Spotify binnenkort te vinden in de wereld van Web3?

Het zou zomaar eens kunnen dat we Spotify binnenkort terugvinden in de Wereld van Web3. De muziekgigant lanceerde onlangs een kleine pilot voor zogenaamde token-enabled playlists. De mini-pilot werd verspreid onder Android-gebruikers in de Verenigde Staten, Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en Duitsland.

Token-enabled playlists

Het is een mond vol: token-enabled playlists. Maar wat houdt het precies in? Een token-enabled playlist is een afspeellijst op het platform Spotify die alleen te beluisteren is als je in het bezit bent van een bepaalde NFT. Het werd voor de gebruikers die binnen de pilot vielen mogelijk gemaakt om hun wallet te verbinden met het streamingsplatform om op die manier te bewijzen dat ze de benodigde token daadwerkelijk bezitten.

Momenteel is de nieuwe Spotify-dienst beschikbaar voor eigenaren van de Fluf, Moonbirds, Kingship en Overlord-tokens. De komende drie maanden zijn verschillende afspeellijsten alleen beschikbaar voor leden van de desbetreffende NFT-collectie. Spotify zet hiermee de eerste stap richting de Web3 wereld.

Slechts een test

Voorlopig hoeven we nog niet te veel te verwachten van Spotify als het gaat om een intrede in de wereld van Web3. Een woordvoerder van Spotify laat weten dat deze pilot slechts een test is en er wordt gekeken of deze functies waarde toevoegen aan het muziekplatform. Wel experimenteerde Spotify al eerder met de integratie van NFT’s binnen het platform. In 2022 kon een klein groepje artiesten NFT’s promoten via hun profiel. Steve Aoki, niet geheel onbekend in de NFT-wereld, was daar één van.