Solana en Jump Crypto Lanceren $1 Miljoen Bug Bounty Programma voor Firedancer

Een oproep voor elke ontwikkelaar die affiniteit heeft met blockchaintechnologie en werkt met C/C++. Solana, een van de meest actieve blockchains op het gebied van NFT’s, biedt iedereen de kans om hun deel van $1 miljoen aan prijzengeld te verdienen.

08-07-2024 - door NFT.nl

timer 2 min leestijd

Jump Crypto en Solana hebben de lancering aangekondigd van hun eerste bug bounty-programma voor de nieuwe onafhankelijke validator-client, Firedancer. Het programma, genaamd “Frankendancer”, ondersteund door Immunefi, zal op 10 juli beginnen en zes weken duren. Met een totaal prijzengeld van $1 miljoen is het doel van dit programma om kwetsbaarheden in de Firedancer v0.1-client te identificeren en te verhelpen.

Firedancer is ontworpen om de prestaties en stabiliteit van het Solana-netwerk te verbeteren. De client, gebouwd met C en C++ talen, is geoptimaliseerd voor de hoge handelsvolumes die kenmerkend zijn voor Jump Crypto. De pseudonieme ontwikkelaar Cantelope Peel, die het programma aankondigde, meldde dat miljoenen slots van uitvoering zijn getest en overeenkomen met het Solana-protocol. 

Het bountyprogramma, dat loopt van 10 juli tot 21 augustus, biedt ontwikkelaars de kans om bugs te zoeken in de Firedancer-client en aanzienlijke beloningen te verdienen. Het hoogste bedrag voor een enkele melding kan oplopen tot $1 miljoen, uitbetaald in USD Coin.

Door deze bug bounty hoopt Solana zijn netwerk verder te versterken tegen potentiële bedreigingen en de algehele veerkracht te verhogen. Het initiatief onderstreept het streven naar een veiligere en robuustere blockchain-infrastructuur, waarbij de gemeenschap wordt aangemoedigd om actief bij te dragen aan de veiligheid en integriteit van het netwerk.

Achtergrond van Firedancer

Firedancer, dat afgaand op het GitHub-account van Peel en Jump Crypto in ontwikkeling is sinds januari 2023, ging in november 2023 live op een Solana testnet. Het is een alternatief voor de bestaande validatorclients en biedt betere prestaties tijdens piekactiviteiten op het netwerk, vergeleken met het door Google ontwikkelde QUIC-protocol.

Conclusie
Met de lancering van het $1 miljoen bug bounty-programma zetten Jump Crypto en Solana een belangrijke stap richting een veiligere blockchain. Het programma benadrukt de waarde van gemeenschapsdeelname in het waarborgen van digitale veiligheid en innovatie. Ontwikkelaars wereldwijd worden uitgenodigd om deel te nemen en bij te dragen aan een robuuster en betrouwbaarder Solana-ecosysteem.

Wil jij ook een zakcentje bijverdienen? Houd dan Immunefi in de gaten!

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!