Pudgy Penquins “the flippening”

Het gat tussen de vloerprijzen van de Bored Apes en de Pudgys is de afgelopen weken steeds kleiner geworden. Sinds vandaag is een Pudgy Penguin duurder dan een Bored Ape; de goedkoopste Penguin staat nu te koop voor €58.000,-.

Pudgy Penguins, een op Ethereum gebaseerde profielfoto (PFP) collectie, kreeg wat momentum na de lancering in 2021, om vervolgens opgeschud te worden door de verwoestende crypto winter die de NFT-industrie de daaropvolgende lente ontrafelde. Een nieuwe eigenaar verdubbelde vervolgens de inspanningen om de IP-waarde van het merk te verhogen, eerst op sociale media, daarna door fysieke merchandise drops te lanceren in samenwerking met grote partners zoals Walmart.

De strategie wierp opmerkelijk zijn vruchten af. Nadat de minimumprijs medio 2022 onder 1 ETH was gedaald, klom Pudgy Penguins naar 5 ETH tegen het einde van vorig jaar; aangedreven door opvallende merkpartnerschappen en toegenomen buzz in de industrie, begon de collectie vervolgens afgelopen herfst te stijgen, verviervoudigend in waarde terwijl het rustig was in de NFT markt.

Gaan de pudgys ook de punks flippen? We gaan het zien!