PostNL Nft

PostNL komt met nieuwe NFT-collectie

Afgelopen september lanceerde PostNL de eerste serie van de unieke NFT-cryptopostzegels. De naam van dit nieuwe product was NL-crypto stamp. Daarna kwam PostNL nog met meerdere NFT-zegels, zoals de Gouden NFT-cryptopostzegel; oftewel de ‘Golden Edition’. Alle varianten zijn inmiddels uitverkocht. De geruchten gaan rond dat er een nieuwe NFT-collectie van PostNL wordt gelanceerd.

PostNL crypto-zegels

De NFT-zegels zijn erg populair. Voor veel verzamelaars is het een hobby geworden om postzegels te verzamelen en dit geldt nu ook voor de NFT-cryptozegels. De Österreichische Post, het nationale postbedrijf van Oostenrijk kwam met het idee om postzegels ook als NFT te verkopen. Dit liep als een trein en zo volgde er meerdere postbedrijven waaronder PostNL.

De crypto-zegels van de bestaande PostNL-collectie zijn tweeledig en deze NFT’s kunnen niet in waarde dalen. Er is een fysieke postzegel aanwezig, maar het is ook een NFT die op de Polygon (MATIC) blockchain verhandeld werd. Daarnaast was het aankoopbedrag van de NL-crypto stamp 9,05 euro en dus honderd procent waardevast. De zegel kan men ook gebruiken als gewone zegel voor aangetekende post. In waarde gaat de eerste koper er dus niet op achteruit.

De gouden NFT-zegels gingen ook als een speer en waren na een paar maanden ook uitverkocht. De koper kreeg een NFT-cryptopostzegel met één gram 24-karaats goud.

Nieuwe NFT-cryptopostzegels

Alle varianten van de NFT-zegels van PostNL zijn nu uitverkocht. Veel verzamelaars hebben de boot gemist. Zij kunnen nu alleen de NFT-zegels verkrijgen via verschillende marktplaatsen zoals OpenSea. De waarde van de zegels zijn al flink gestegen.

PostNL zit er nu aan te denken om met een nieuwe NFT-cryptopostzegel collectie te komen. Verzamelaars die de vorige ronde hebben gemist kunnen dan een NFT-zegel aankopen via de officiële website van PostNL. Het is nog niet duidelijk wanneer PostNL de nieuwe collectie gaat lanceren.