plaatjes nft's kunnen veranderen

Plaatjes NFT’s kunnen veranderen

Ophef in de NFT-wereld. Plaatsjes van NFT’s kunnen namelijk veranderen. De maker van de Goblintown NFT-collectie, Truth Labs, heeft onlangs de plaatjes van de NFT’s ineens veranderd. Hij wordt beschuldigd van oplichting. De NFT’s veranderden allemaal in hetzelfde plaatje met een middelvinger.

Op het plaatje met de middelvinger stond de volgende tekst: ‘Fuck royalties. Fuck supporting building and creatives. Flipping is the heart of what makes Web3 special. Honor the flipper, fuck the community. Long live the slow rug.’

Weinig waardering

De wijziging van de NFT’s bleek een cynische grap te zijn richting kopers en verkopers van NFT’s. Gelukkig was er geen sprake van oplichting en houders van de NFT’s krijgen binnenkort een exacte kopie van hun oude NFT toegestuurd. De oude NFT’s met middelvinger zijn niets meer waard. Truth Labs vindt dat men tegenwoordig er vooral op uit is om geld te verdienen. Hij vindt dat er te weinig waardering is voor de makers van bijvoorbeeld NFT’s en kwam daarom met deze actie.

Ophef in de NFT-wereld

Er was flink wat ophef ontstaan rondom de verandering van de NFT-plaatjes. Aangezien een NFT soms wel voor honderdduizenden euro’s wordt aangeschaft. En nu blijkt dat deze zomaar kunnen veranderen. Als Truth Labs al de plaatjes kan veranderen, kunnen andere grote partijen dit ook.

Bijna ieder project op Ethereum, Solana en andere altcoins is daartoe in staat. De foto’s en data die horen bij de NFT worden bij deze projecten namelijk niet rechtstreeks op de blockchain opgeslagen. Deze kunnen dus veranderen. De enige blockchain waar dit niet mogelijk is die van Bitcoin. De NFT’s van Bitcoin en Ordinals, kunnen vanwege de beperkingen van de Bitcoin-blockchain juist alleen rechtstreeks op de blockchain opgeslagen worden.