Pizza Ninjas en Ninjalerts – Nintendo 64-emulator op Bitcoin Blockchain Geïntroduceerd

Pizza Ninjas en Ninjalerts openen deur: behoud van klassieke games via blockchain

N64-emulator op Bitcoin

Een opmerkelijke ontwikkeling heeft plaatsgevonden in de wereld van blockchain en gaming, waarbij Pizza Ninjas en Ninjalerts een vooruitstrevende stap hebben gezet in het behoud van klassieke videogames. Door gebruik te maken van het Ordinals-protocol van Bitcoin, hebben deze platforms met succes een Nintendo 64 (N64)-emulator op de blockchain geïntroduceerd, waardoor het mogelijk is om spellen en spelgegevens voor eeuwig vast te leggen.

Brotli-compressie en blockchain

De recente lancering van de N64-emulator op het Ordinals-protocol van Bitcoin door Pizza Ninjas markeert een cruciale mijlpaal in de geschiedenis van gaming en blockchain. Deze emulator maakt gebruik van innovatieve technologieën zoals de Brotli-compressie van Google, waardoor de bestandsgroottes van games aanzienlijk worden verkleind, met ongeveer 80%. Dit opent de deur naar het vastleggen van essentiële spelgegevens op de blockchain, waardoor ze toegankelijk blijven voor toekomstige generaties.

CEO’s Perspectief: behoud van “kritisch bedreigde games”

Trevor Owens, CEO van Ninjalerts, benadrukte het belang van het behoud van klassieke games via blockchain-technologie. Hij legde uit dat het project van Pizza Ninjas en Ninjalerts gericht is op het behouden van “kritisch bedreigde games”, terwijl ze tegelijkertijd rekening houden met de juridische aspecten rondom auteursrecht. Het inschrijven van games die in het publieke domein zijn, biedt een legale en ethische manier om een stukje van deze waardevolle cultuur eeuwig te bewaren.

Tweet van Trevor “technologische vooruitgang” en “toekomstperspectieven”

Een tweet van Trevor onderstreept de technologische vooruitgang die deze ontwikkeling mogelijk heeft gemaakt, met vermelding van het aanzienlijke resultaat dat wordt bereikt door de Brotli-compressie. Hij wijst op het voorbeeld van het iconische spel Goldeneye 64, waarvan de bestandsgrootte dankzij Brotli is teruggebracht van 12,4 MB tot slechts 3,15 MB. Dit maakt het mogelijk om de game efficiënt in één Bitcoin-blok te plaatsen of te verdelen over meerdere transacties.

Bescherming van gaming-erfgoed

Deze technologische vooruitgang komt op een moment waarop de behoefte aan het behoud van spelletjes en spelgeschiedenis urgenter is dan ooit. Owens benadrukt dat bijna 90% van de klassieke games die vóór 2010 zijn uitgebracht, bedreigd worden. Door games op de blockchain te graveren, wordt een duurzame oplossing geboden om dit waardevolle “culturele erfgoed” te beschermen en wereldwijd toegankelijk te maken voor iedereen. “Als we om de geschiedenis en cultuur geven, is er geen betere plek om de gegevens onsterfelijk te maken dan op Bitcoin,” voegde Owens toe.

Rol van Bitcoin in cultuurbehoud

Als een vrij en gedecentraliseerd platform biedt Bitcoin een ideale omgeving voor het vastleggen en beschermen van waardevolle gegevens, zoals we nu ontdekt hebben: klassieke videogames. Maar zal het ook hierbij blijven? Het succes van Pizza Ninjas en Ninjalerts illustreert niet alleen de technische mogelijkheden van blockchain, maar benadrukt ook de groeiende rol van Bitcoin in het behoud van cultureel erfgoed.

Conclusie

In een tijdperk waarin technologische innovatie succesvol hand in hand kan gaan met cultureel behoud, staan Pizza Ninjas en Ninjalerts vandaag in de kern van deze ontwikkelingen. Maar zullen ze ook in de komende jaren hun positie als koploper behouden?
Ze krijgen in ieder geval wereldwijd steun en erkenning van gamers en de blockchain-community, voor hun gezamenlijke inspanningen om klassieke games te beschermen en toegankelijk te maken voor toekomstige generaties. Dankzij het Ordinals-protocol van Bitcoin en de voortdurende inspanningen van platformen zoals Pizza Ninjas en Ninjalerts, wordt de toekomst van games veiliggesteld op de blockchain – een ontwikkeling die ongetwijfeld een blijvende impact zal hebben op zowel de gaming- als de blockchain-industrieën.