Patent aangevraagd door Sony voor NFT

Patent aangevraagd door Sony voor NFT

Het lijkt erop dat ook Sony plannen heeft om actief te gaan worden binnen de NFT-wereld. Er is namelijk een patent gepubliceerd waarin staat dat het bedrijf zich aan het oriënteren is naar blockchain en NFT-technologie voor in-game assets.

Wat zijn de plannen van Sony

Dat Sony een patent heeft werd gevonden door Eurogamer. Het patent draagt de naam “Tracking Unique In-Game Digital Assets Using Tokens on a Distributed Ledger”. Een hele mond vol. In het document staan verschillende zaken beschreven. Zo zijn er diagrammen die uitleggen hoe de mechanics werken. Het gaat hier om het eigendom, het visuele uiterlijk en de metadata van de digitale assets. Het lijkt erop dat Sony in het patent aangeeft dat de digitale assets kunnen wisselen van gameplaymomenten tot aan in-game gadgets of personages.

In het document wordt ook gemeld dat de technologie die er eventueel gebruikt gaat worden, in staat moet zijn om de geschiedenis van een in-game item bij te houden. Dit item kan dan worden verhandeld en van speler naar speler gaan. In het patent geeft Sony aan te denken dat veel mensen het waardevol vinden om een uniek item te bezitten. Sony zegt: “Er is geen verschil te zien tussen de in-game items die zijn gebruikt door spelers die toernooien winnen of gewone items.”

Patent bestaat al een tijdje

Het nieuws komt nu naar buiten, maar het patent is al wat ouder. Het patent is namelijk in juli 2021 aangevraagd. Dit was voor de hectische tijden rondom NFT’s. In een enquête peilde PlayStation tijdens EVO 2022 al eerder naar de mening van mensen over NFT’s. Het is duidelijk dat het bedrijf het serieus overweegt om hier echt mee te gaan starten.

Op dit moment maakt de meest recente PlayStation van het bedrijf gebruik van een ‘PlayStation Stars beloningssysteem’’. Hierin zitten een soort digitale collectibles, die wel wat weg lijken te hebben van NFT’s, maar het niet zijn. Dit komt omdat je deze items niet kan verkopen of ruilen. Normaal kun je NFT’s wel kopen of verkopen. De toekomst zal uit moeten wijzen of Sony daadwerkelijk besluit zich echt bezig te gaan houden met NFT’s of hier toch vanaf ziet. Op dit moment is dit nog niet helemaal duidelijk. Het patent wat nu aan het licht komt en de enquêtes die zijn gehouden bij klanten benadrukken wel hoe serieus Sony het overweegt!

Steeds meer bedrijven actief in de NFT-wereld

Waar Sony nog in de oriënterende fase zit, zijn er steeds meer bedrijven en bekende personen die al een stap verder zijn. Neem bijvoorbeeld Warner Bros die recent de eerste NFT-film uitbracht met een NFT-versie van The lord of the Rings. Ook één van de beste voetballers allertijden, Cristiano Ronaldo maakte vlak voor het WK-voetbal in Qatar bekend een NFT-collectie te lanceren. Dit doet hij in samenwerking met het grootste crypto exchanche bedrijf ter wereld, Binance. In de modebranche heeft Adidas recent een eerste NFT-collectie gestart. Dit geeft wel aan dat ondanks de wat lastige crypto en NFT-markt op dit moment, bedrijven toch de potentie zien en er mee aan de slag gaan!