NFT afbeeldingen

Originele DogeCoin NFT wordt geveild in miljarden stukjes

In de zomer van 2021 werd de originele foto van de Dogecoin (DOGE) verkocht als een NFT. De afbeelding van de inmiddels wereldberoemde Shiba Inu ging over de toonbank voor een waanzinnig bedrag van 4 miljoen dollar. De non-fungible token werd aangekocht door PleasrDAO, een gedecentraliseerde organisatie. De koper heeft nu besloten om de NFT te splitsen in bijna 17 miljard stukjes. De stukjes worden in de vorm van Ethereum-tokens verkocht met de naam ‘DOG’.

Iedereen eigenaar van de originele NFT

PleasrDAO verkoopt bijna 17 miljard stukjes, zodat iedere liefhebber een klein deel van de originele foto kan bezitten. De kopers zouden de ‘DOG’ kunnen zien als een investering. Als de waarde van de afbeelding stijgt, dan zullen ook de tokens waardevoller worden en dus winstgevend. De eigenaar van de afbeelding heeft laten weten de NFT niet te verkopen, voordat de gemeenschap rondom de nieuwe coin in duidelijke groei heeft doorgemaakt.

DOG-tokens kopen

De eerste 3,393 miljard tokens zijn sinds begin september 2021 verkrijgbaar. De token is alleen te koop op het Miso platform. Slechts 20% van alle tokens worden in de eerste ronde verkocht, oftewel 3.393.939.393 stuks. De splinternieuwe tokens zijn in eerste instantie uitsluitend verkrijgbaar bij fractional.art, maar ook op Uniswap en SushiSwap.

Investeringsproducten

De Securities and Exchange Commission (SEC) uit de Verenigde Staten heeft al een waarschuwing afgegeven. De gefractioneerde non-fungible tokens kunnen gezien worden als zogeheten ‘investeringsproducten’. De verkoper dient dan over een licentie te beschikken om de tokens te mogen verkopen. De afgelopen maanden is de NFT-markt ontploft en is de vraag naar de non-fungible tokens sterk toegenomen.