oprichter-bored-ape-yacht-club-mogelijk-voor-de-rechter

Oprichter Bored Ape Yacht Club mogelijk voor de rechter

Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Ape Yacht Club en ApeCoin, moet mogelijk voor de rechter verschijnen. Het bedrijf zou de zogenoemde Apes verkocht hebben als effecten met een gegarandeerde return, terwijl deze in de afgelopen maanden in waarde zijn gedaald. 

Wat zijn effecten?

Een effect is een financieel product met een winstverwachting. Een goed voorbeeld van een effect zijn aandelen. Deze mogen niet zomaar de markt op worden gebracht, maar moeten aan een hoop regels voldoen. Yuga Labs zou zich niet aan deze regels hebben gehouden.

 oprichter-bored-ape-yacht-club-mogelijk-voor-de-rechter

Advocatenbureau wil class action rechtszaak

Advocatenbureau Scott+Scott leidt de voorgestelde class action rechtszaak. Een class action rechtszaak is een vorm van rechtszaak waar een grote groep mensen een schadeclaim indienen en vervolgens bij de rechter gaan verhalen. Het advocatenbureau is nog op zoek naar investeerders die verlies hebben geleden op de Bored Ape Yacht Club NFT’s en ApeCoins tussen april en juni 2022. Scott+Scott bevindt zich nog in de voorbereidende fase, wat betekent dat er nog geen officiële klacht is ingediend bij de rechtbank. Of en wanneer deze volgt, is nog niet bekend.