Op Catawiki zijn nu unieke wielermomenten in NFT te koop

Op Catawiki zijn nu unieke wielermomenten in NFT te koop

Deze week loopt er op Catawiki een veiling. Deze veiling is bijzonder aangezien hier unieke wielermomenten in NFT worden verkocht.

Tot zondag 18 december kunnen geïnteresseerde meebieden op enkele speciale shirts. Deze shirts worden als NFT aangeboden op de website. Er zit bijvoorbeeld het shirt bij van de Belgische topsprinter Tom Boonen toen hij in 2005 de Ronde van Vlaanderen won. Een ander shirt die wordt aangeboden is bijvoorbeeld die van wielerlegende Johan Museeuw. In zijn geval wordt de regenboogtrui van zijn wereldtitel die hij in 1996 behaalde aangeboden.

Het is de Cycling Collectibles Club (CCC) die actief bezig is met deze collecties shirt als NFT te verkopen. Het CCC willen alle hoogtepunten uit de wielergeschiedenis als NFT gaan aanbieden. Een NFT is een onvervangbaar bewijs van eigendom of code. Hierdoor kan je een bestand aan een niet vervalsbaar eigendomsbewijs koppelen. NFT’s zijn er in vele soorten en maten zoals bijvoorbeeld foto, films, schilderij of muziekstuk. Het aanbod van NFT’s wordt ook steeds groter en steeds meer grote bedrijven worden actief in de NFT-markt.

Initiatiefnemer Paul de Geyter vertelde in “het nieuwsblad” dat hij inmiddels al rond de 60 renners heeft weten te verbinden aan CCC. Hij geeft aan dit aantal nog verder te willen uitbreiden. Tevens geeft hij in het dagblad aan dat het doel wordt om minstens drie keer per jaar wielrenzeges van renners als NFT aan te bieden. Dit zijn uniek NFT’s die maar één keer als NFT worden aangeboden.

Lees meer over NFT kopen, NFT verkopen en NFT marketplace.