The Walking Dead NFT

Nieuwe NFT-collectie Walking Dead

De succesvolle Amerikaanse tv-serie over zombies, The Walking Dead, heeft eind juli een nieuwe NFT-collectie beschikbaar gesteld om te kopen, bestaande uit 5000 zombie NFT’s.  

Het succes van de serie  

The Walking Dead werd voor het eerst in 2010 uitgezonden en is inmiddels al 10 seizoenen verder. De show wordt in maar liefst 120 landen uitgezonden en is in Nederland te bekijken via FOXlife.  In de serie staat het overleven in een wereld vol zombies centraal. De serie kent daardoor een grote cast met acteurs.

Alle overlevenden van de zombie-invasie moeten leren samen te leven, wat vaak gepaard gaat met misverstanden en conflicten. Vooral in de beginjaren van de serie was deze ongekend populair. Na deze piek zijn de kijkcijfers wat teruggelopen, maar nog altijd kan de serie rekenen op een trouw kijkerspubliek in de leeftijd van 18-49. Sinds 2015 is er ook een eerste spin-off serie (Fear the Walking Dead) en in 2020 volgde de tweede spin-off: The Walking Dead: World Beyond. Ook is er een computerspel gemaakt gebaseerd op de tv-serie, en wordt er gewerkt aan een nieuwe virtuele omgeving. Sinds maart 2022 zijn er ook Walking Dead NFT’s verkrijgbaar. Deze worden op de markt gebracht door Orange Comet, een NFT-productiebedrijf.  

Eerdere releases  

Begin maart 2022 werd de eerste collectie NFT’s gedeeld, bestaande uit 5000 ‘walkers’ (een andere naam voor zombies). Elke zombie had meer dan 30 eigenschappen. Deze collectie was meteen een daverend succes: binnen 24 uur was alles uitverkocht. Bezitters van de zogenoemde ‘Dead Walker Access Pass’ hebben als eerste toegang tot nieuwe releases, namelijk een uur eerder dan de andere kopers. Ook worden ze uitgenodigd voor evenementen, zoals het feest na de laatste opnames van het seizoen, en kunnen Access Pass bezitters gesigneerde merchandise aanschaffen. De Access Pass is na het eerste verkoopmoment pas een jaar later opnieuw verkrijgbaar.  

Op basis van het eerste succes werd er een tweede collectie gelanceerd: op 14 april 2022 werd de collectie ‘Daryl’s Motorcycles’ gedropt. Als eerbetoon aan een van de personages in de show, Daryl Dixon, bestond de collectie uit 5000 motoren en 50 schaalmodellen van deze iconische motor.  

Nieuwe collectie  

De collectie die op 28 juli 2022 gedropt werd door Orange Comet bestond uit ‘Degenerative Walkers’. Hiertoe kregen eerst de bezitters van de Dead Walkers Access Pass toegang. Zij kunnen kiezen uit 5000 unieke zombie NFT’s, waarbij er van elke zombie drie keer een aanvullende NFT wordt gedeeld die de zombie in een steeds verdere staat van ontbinding toont. Wanneer een Degenerative Walker wordt overgenomen, worden daarmee ook de latere airdrops van de NFT overgenomen. De verwachting is dat de collectie binnen een paar maanden verder groeit van 5000 naar 20.000 ontbindende Degenerative Walkers.  

The Walking Dead Lands  

Met deze opbrengsten van deze NFT-collecties bouwt Orange Comet verder aan ‘The Walking Dead Lands’, wat volgens Orange Comet een digitale “post-apocalyptische open wereld” is waar land gekocht kan worden, gebouwen kunnen worden gemaakt en hiermee geld verdiend kan worden binnen het spel. Als onderdeel van dit ambitieuze plan wil Orange Comet vijf keer per jaar een NFT-collectie delen. De verwachting is dat de volgende collectie avatars zal bevatten van bekende personages uit de serie.