NFT nachtwacht foto

Nieuwe Hollandse NFT collectie: Delft Blue Night Watch

Liefhebbers van geschiedenis en kunst kunnen binnenkort hun slag slaan. Het schilderij, ‘De Nachtwacht’, dat tentoongesteld wordt in het Rijksmuseum in Amsterdam krijgt een NFT-collectie met een blauw randje, namelijk Delft Blue Night Watch genoemd.

Elke tegel, bestaande uit 480 tegels, wordt vertegenwoordigd door drie unieke NFT’s. Het is mogelijk voor de NFT-houder om ook een fysieke reproductie in bezit te krijgen.

Delfts blauwe ode aan de Nachtwacht

NFT-kunstcollectief, genaamd Art Attainment-initiatief wil liefhebbers van geschiedenis, kunst en NFT’s bij elkaar brengen. De Delfts Blauwe Nachtwacht is het eerste project, maar als het aan het bedrijf ligt niet het laatste. Ze hebben inmiddels aangekondigd ook andere beroemde kunstwerken te digitaliseren.

De keuze voor de Delfts Blauwe tegels is vanwege de waardering voor het Nederlandse artistieke erfgoed. De 480 tegels waar het werk uit bestaat is op originele manier met de hand geschilderd door verschillende Nederlandse kunstenaars. Op dit moment wordt het schilderij de Nachtwacht gewaardeerd op vijfhonderd miljoen euro.

Het project is een unieke kans voor kunstliefhebbers en NFT-verzamelaars om een stukje Nederlandse geschiedenis en een NFT-kunstwerk te bezitten. Wanneer de collectie wordt gelanceerd is nog niet duidelijk.