nieuw nft record

Nieuw NFT-record op Sorare NBA

Er is een nieuw record gevestigd op Sorare NBA, voor de bestverkochte NFT (Non-Fungible Token) op het platform. Er is een NFT van Giannis Antetokounmpo verkocht voor 187.000 dollar aan Ethereum (ETH).

De verkoop vestigde ook een nieuw record voor de meest bekende verkoop van een Giannis Antetokounmpo NFT. De fysieke kaartverkoop van de beroemde Grieks-Nigeriaanse basketbalspeler blijft nog steeds duurder.

Sorare NBA

Sorare NBA is een NFT-platform voor fantasiebasketbalspel. Managers doen mee aan veilingen om hun favoriete spelers te winnen en zodra ze hun favoriete spelers hebben, strijden ze in fantasietoernooien. Dit platform is officieel erkend door de NBA (National Basketball Association).

Het NFT-platform is in oktober van vorig jaar pas gelanceerd. Het is dan ook een mijlpaal dat de Giannis AntetokounmpoNFT voor een enorm bedrag is verkocht en dat er al een nieuw record is gevestigd. Vooral in de huidige markt, waar de NFT en crypto markt flink stagneerde. NBA Top heeft bijvoorbeeld in bijna twee jaar geen NFT verkocht die aan het bedrag komt van de Giannis Antetokounmpo NFT.

Giannis Antetokounmpo NFT

De Giannis Antetokounmpo NFT is verkocht voor ongeveer 113,9 ETH, dit is zo’n 187.000 dollar. Het oude record stond op iets meer dan 49 ETH, dit is iets meer dan 62.000 dollar. Het ging om een Anthony Davis NFT die in december 2022 was verkocht.

Giannis Antetokounmpo is een succesvolle basketballer van 28 jaar. Op dit moment heeft hij al een fantastisch carrière en wordt hij beschouwd als de grootste speler in de geschiedenis van de Milwaukee Bucks. Giannis heeft sinds 2013 verschillende clubrecords, waaronder de all-time topscorer van de Bucks. Ook werd hij met zijn club NBA-kampioen, tweevoudig MVP (Most Valuable Player), Defensive Player of the Year en zesvoudig All-Star.

Fysieke sportruilkaarten hebben nog steeds een hogere geldwaarde. In september 2020 werd een Giannis Antetokounmpo-ruilkaart voor meer dan 1,8 miljoen dollar verkocht. De ruilkaart en een gedragen shirt was ondertekend was door de basketballer zelf.