NFTs algemeen 2

NFT’s genereren op het Bitcoin Netwerk populair

Sinds januari dit jaar is het mogelijk om NFT’s te genereren op het netwerk van Bitcoin. Een goede beslissing van het platform Ordinals, want de populariteit is immens toegenomen. Het is een project met enorm veel potentie.

Totale waarde van 4,5 miljard dollar

Ja, je leest het goed. Galaxy Research deed een onderzoek naar de NFT markt en de mogelijkheden die daarbij horen en claimt dat een totale waarde van 4,5 miljard dollar voor 2025 een realistisch bedrag is voor NFT’s op het Bitcoin netwerk. Project Ordinals heeft het mogelijk gemaakt om NFT’s te creëren op het Bitcoin netwerk en loopt daarmee voorop in de markt. Maar hoe werkt dit precies? Er wordt een afbeelding, video of audiofragment ingeschreven op een individuele satoshi.

Er zijn duidelijke verschillen tussen NFT’s op Bitcoin en Ethereum, maar er is een nieuw ecosysteem geboren op Bitcoin op een nog nooit vertoonde manier. En het slaat aan bij gebruikers, want het gebruik is geëxplodeerd.

Het kan twee kanten op

Het onderzoek van Galaxy Research laat drie mogelijkheden zien: Een bearish scenario, een base case en een bull case. De base case is de 4,5 miljard dollar, daar bevindt het zich nu. Het bearish scenario staat gelijk aan 1,5 miljard dollar en het is zelfs mogelijk dat de NFT-markt op Bitcoin een waarde van 10 miljard dollar bereikt. Als het Bitcoin NFT’s lukt om te concurreren met Ethereum NFT’s natuurlijk.

Voor nu staat het nog in de kinderschoenen, maar deze ontwikkelingen maken de financiële markt een stuk leuker. En potentie? Dat is er zeker.