NFT-verzameling Bored Apes Yacht (BAYC) verkocht voor bijna 1 miljoen dollar

Weer laat Bored Apes Yacht (BAYC) van zich horen en verrassen ze menigeen. Vorige week werd de Gold Fur Ape #232 verkocht voor een niet misselijk bedrag, namelijk voor achthonderd Ethereum (ETH). Dit bedrag komt overeen met bijna één miljoen dollar. Bored Apes Yacht verslaat zelfs de Brotherly Gold Fur Ape #5853 die eerder dit jaar is verkocht voor 777 ETH.

BAYC is de meest succesvolste NFT-verzameling ooit

Bored Apes Yacht is de meest succesvolle NFT-verzameling aller tijden in de geschiedenis van de crypto-wereld. Ze zagen nu ook weer een flinke stijging in de verkoopcijfers. De laagste prijs voor een BAYC is met 34.000 procent gestegen. Een ‘basis’ BAYC werd voor 35 ETH verkocht.

BAYC zit weer in de lift

Niet lang geleden verkeerde Bored Apes Yacht in zwaar weer. Er waren problemen over ongeregistreerde aanbiedingen en hackgroep Anonymous heeft een waarschuwing gegeven aan BAYC, omdat ze niet blij waren met het morele gedrag van BAYC.

De laatste tijd zijn er veel goede berichten te horen over de Bored Apes en zitten ze flink in de lift. Eerder dit jaar lanceerde de populaire rappers Snoop Dogg en Eminem een BAYC-gerelateerde muziekvideo. Snoop Dogg – die ook te vinden is in onze top vijf NFT-influencers – is zelfs van plan om in Los Angeles (Californië) een snoepwinkel te openen met als thema de bekende NFT-collectie. Daarnaast is er een allereerste metaverse band samengesteld uit Bored Ape NFT avatars, ook wel KINGSHIP genoemd.

Interesse in NFT-markt

Bored Apes NFT zijn bekender dan ooit, zelfs nu een deel van de NFT-markt is ingestort. Dit geldt niet alleen voor de Bored Apes NFT, maar ook andere bedrijven blijven komen met nieuwe platformen en er worden nieuwe NFT-collecties gelanceerd. Zo heeft PostNL heeft onlangs zijn eerste serie van de unieke NFT-cryptopostzegels gelanceerd. Cristiano Ronaldo lanceerde in november een NFT-collectie samen met Binance (de grootste exchange van de wereld). Nike, adidas en Lamborghini lieten op hun beurt kortgeleden van zich horen. Je kunt wel stellen dat de interesse in NFT’s blijft toenemen.