NFT algemeen

NFT-verzamelaar verliest 150.000 euro door grapje met domeinnamen

In de online wereld zijn er veel mogelijkheden om te handelen en vooral om te verhandelen. Cryptomunten, NFT’s, maar ook domeinnamen worden gretig verhandeld. Niet zo gek, aangezien je er met de juiste timing, veel geld mee kunt verdienen. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om alle drie de bovengenoemde verhandelbare zaken te combineren. Dit is precies wat Franklin, op Twitter bekend als @franklinisbored, al enige tijd doet. Met een van zijn laatste verhandelingen kwam het hem echter vrij duur te staan.   

Franklin de NFT-verzamelaar  

Franklin is een vervend verzamelaar van NFT’s, Non-fungible tokens. Specifiek verzamelt hij de welbekende Bored Ape NFT’s. Deze worden online voor een hoge prijs verkocht. De duurste is ooit verkocht voor 1,22 miljoen euro. Hiervoor krijg je dan wel weer toegang tot de Bored Ape Yacht Club. Al worden er veel gekocht en verkocht om er op deze manier geld aan te verdienen. De prijs wordt zo omhoog geschroefd wat ze meer waard maakt en waardoor je er meer winst aan kunt verdienen. De NFT’s worden voornamelijk door middel van cryptomunten verhandeld. Franklin heeft momenteel zo rond de 60 exemplaren van deze Bored Ape NFT’s.  

 nft-verzamelaar-verliest-150.000-euro-door-grapje-met-domeinnamen

Hoe verlies je 150.000 euro?  

Om de tijd te doden tussen het NFT verhandelen door, verhandelt Franklin ook in domeinnamen. Zo maakt hij grappige of merkwaardige domeinnamen aan en verhandeld deze weer op het internet. Ditmaal zal het hem echter 150.000 euro gaan kosten, in plaats van een leuk zakcentje opleveren. Wederom had Franklin een domeinnaam geregistreerd die hij wilde verhandelen. Dit doet hij middels de verkoop van de domeinnamen met Ethereum, een cryptomunt. Dit gebeurt via speciale veilingsites waar je dit soort domeinnamen kunt verkopen. Zelf had hij op zijn eigen domeinnaam een ‘joke’ bod gezet van 100 Ethereum, op dat moment zo een 150.000 euro.  
 
Een andere bieder bood vervolgens voor de domeinnaam een bedrag van 3.000 euro. Franklin vond dit genoeg en heeft vervolgens het bedrag geaccepteerd. Hij dacht er een mooi bedrag aan verdiend te hebben en vond het zo wel mooi geweest. Helaas vergat Franklin vervolgens om zijn eigen bod van 100 Ethereum stop te zetten. De persoon die de domeinnaam voor 3.000 euro had gekocht, verkocht hem vervolgens weer terug aan Franklin, voor 150.000 euro dus. In plaats van een paar duizend euro winst, had Franklin nu ineens 147.000 euro verlies. 

In de aap gelogeerd  

Wat doe je als je zo een bedrag ‘per ongeluk’ verliest? Proberen het terug te krijgen natuurlijk. Franklin nam contact op met de originele koper, om hem de situatie uit te leggen. Helaas voor hem was de beste persoon er niet voor in om hem zijn geld terug te geven. De koper zei nee tegen Franklin en bedankte hem voor het geld.  
 
Helaas voor Franklin is hij dit geld dus echt kwijt. Niet doordat hij gehackt of opgelicht is, maar puur door het zelf te vergeten. Ga je handelen met domeinnamen? Vergeet dan niet je eigen open bod te checken.