NFT use case 2023

NFT use cases die 2023 gaan domineren

Het afgelopen jaar is op crypto- en NFT-gebied bijzonder geweest. De markt zakte volledig in en ook de populariteit van NFT’s nam enorm af. Toch zijn er nog genoeg ontwikkelingen geweest op NFT-gebied. De verwachting voor 2023 is dat de markt weer aantrekt. Dat gezegd hebbende kijken we in dit artikel naar 3 NFT use cases die 2023 zullen domineren.

Toegangsbewijzen en tickets

Het is misschien wel een van de meest onderschatte feature in de NFT-markt: NFT-toegangsbewijzen en tickets. Deze use case wordt door veel mensen beschouwd als de toekomst voor evenementen en festivals. Wat NFT-ticketing inhoudt? Tickets in de vorm van een NFT op de blockchain waarmee je toegang tot zowel live- als virtuele evenementen krijgt. Een voorbeeld van zo’n evenement is een concert of een festival.

Er zitten veel voordelen aan NFT-ticketing. Zo wordt het mogelijk voor de uitgevende partij om de registratie van de bezoekersaantallen beter bij te houden door de blockchain als een bezoekersbestand te gebruiken. Daarnaast wordt het makkelijker om te communiceren met de koper/bezoeker en kunnen nieuwe evenementen en mededelingen op een eenvoudige manier verstuurd worden. Dit omdat de gegevens van de koper gekoppeld staan aan een specifiek NFT-ticket.

AI, oftewel Artificial Intelligence

Iedereen lijkt zijn mening klaar te hebben als het gaat om kunstmatige intelligentie. Het wordt gezien als de technologie van de toekomst. AI is het mogelijk maken voor een machine om menselijke vaardigheden te tonen. Een goed voorbeeld hiervan is een robot.

 Misschien heb je recentelijk wel eens gehoord van ChatGPT. ChatGPT is een chatbot die gespecialiseerd is in het voeren van gesprekken met gebruikers. Stel hem een vraag en je krijgt antwoord. Het is nog niet zo ver ontwikkeld dat alle vragen beantwoord kunnen worden, maar de ontwikkelaars zijn goed op weg.

De verwachting is dat AI nóg groter wordt dan het op dit moment al is. Er bestaat namelijk ook zoiets als AI gegenereerde kunst, wat ook weer mogelijkheden biedt voor de NFT-wereld. Er zijn al diverse artiesten in de NFT-wereld die de samenwerking met AI aangegaan zijn. Wij zijn erg benieuwd wat de AI-toekomst te bieden heeft.